REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Morcheeba“ išgarsinusi daininkė Skye koncertuos Vilniuje

Skye Edwards, kurios tikrasis vardas yra Shirley Klarisse Yonavive Edwards, gimė 1974 metais Londone.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat grupės „Morcheeba“ susikūrimo 1995 metais iki 2003-ųjų ji buvo pagrindinė kolektyvo vokalistė ir išpopuliarėjo su grupe visame pasaulyje. Stebuklingas Skye balsas lydėjo grupę „Morcheeba“ jos šokių, elektroninės bei trip-hop muzikos šlovės metais. Kūriniai, kuriuos atliko Skye, tapo tikrais šio stiliaus deimančiukais.

REKLAMA

Kalbos apie išėjimą iš „Morcheebos“ prasidėjo įrašinėjant albumą “Charango”. Darbo studijoje metu vienas iš grupės narių pareiškė, jog norėtų pasiimti 5 metų atostogas. Tai reiškė, kad grupėje atsirado minčių apie išsiskyrimą. Po tokios netikėtos žinios Skye pradėjo galvoti apie solo projektus be kitų grupės narių.

Dainininkė Skye Edwards, pradėjusi savo solo karjerą, prisistato tiesiog kaip Skye. Tai jos pilno vardo ir pavardės Shirley Klarisse Yonavive Edwards pirmosios raidės.

REKLAMA
REKLAMA

Skye debiutinis solo albumas “Mind How You Go” buvo išleistas 2006 metais. Pirmasis singlas iš šito albumo “Love Show” užėmė aukštas pozicijas Europos radijų hitų paraduose. O Italijoje ši daina išsilaikė viršutinėse topų pozicijose net 8 savaites. Su savo debiutiniu albumu Skye aplanke daug Europos miestų, festivalių, klubinių koncertų. Publika ją priėmė neįtikėtinai šiltai.

Pirmasis Skye solo albumas buvo tarsi šuolis iš tamsos į šviesą. Tai buvo kelionė į nežinią, nes ji tiesiog nežinojo, kur tai ją nuves. Daugumos kritikų vertinimu “Mind How You Go” - tai stulbinantis albumas su ryškiomis dainomis, pristatantis atlikėją naujoje šviesoje ir naujame amplua. Tai Skye, kokios Jūs niekada prieš tai dar negirdėjote. Šiame albume ji atlieka savos kūrybos dainas, pasakoja savo gyvenimo istorijas ir išgyvenimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos balsas pažįstamas visiems, tačiau tik nuo pat solinės veiklos pradžios tapo aišku, kad ji yra kur kas daugiau nei tik vokalistė. Jos dainos - tai ne tik stebuklingas, jausmingas balsas, bet ir nuostabi Skye-kompozitorės muzika bei Skye-žodžių autorės stebuklingos istorijos.

“Niekada nesiekiau būti solo atlikėja. „Morcheeba“ buvo mano gyvenimo dalis. Visada didžiavausi tuo, ką dariau grupėje. Niekada neapsimetinėjau dainuodama kitų parašytą tekstą. Tačiau tai, ką darau dabar, labiau asmeniška. Man dabar nereikia išmokti ir ieškoti emocijos dainai, dabar tai yra visiškai tikra, nes tai yra čia, tai - mano jausmai. Kai Skye kas nors klausia, ką tau pačiai reiškia pirmasis solinis albumas “Mind How You Go”?, ji atsako: “Šitas albumas ir esu aš.”

REKLAMA

2008 metais Skye, bendradarbiaudama su Marcu Collinsu iš prancūzų grupės „Nouvelle Vague“, dalyvavo įrašant albumą su populiariausiomis dainomis iš praeito amžiaus 9 dešimtamečio filmų. Į albumą pateko tokios dainos, kaip Davido Bowie daina „This Is Not America“, „Duran Duran“ daina „A View To A Kill“ iš filmo apie Jamesą Bondą ir „Blondie“ hito „Call Me“ interpretacija reggae stiliumi, kurią Skye labai dažnai atlieka ir savo koncertuose.

2009 metų pavasarį Skye atsidavė antrojo solinio albumo darbiniu pavadinimu "Keeping Secrets" įrašams. Gegužės mėn. 27 dieną - jos 35-ojo gimtadienio proga - daina „Not Broken“ iš būsimojo albumo buvo patalpinta dainininkės oficialiame myspace puslapyje. Visas albumas klausytojams turi būti pristatytas jau šį rudenį.

Naujausias Skye dainas, kaip ir visus ankstesnius jos atliekamus populiariausius solo kūrybos bei „Morcheeba“ kūrinius, gerbėjai galės išgirsti vieninteliame Baltijos šalyse koncerte 2009 m. lapkričio 13 d. Vilniuje, klube „New York“. Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų