REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijos „Viena lietuva“ lyderis Laimontas Dinius portalui „Balsas.lt“  sakė, jog su Krikščionių socialinės sąjungos (KSS) pirmininku, buvusiu Lietuvos premjeru Gediminu Vagnoriumi frakcija beveik dėl visko sutaria.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien „Vieną Lietuvą“ aplankęs G. Vagnorius, pasak L. Diniaus, išdėstė požiūrį į Lietuvos politikos aktualijas, kurios 95 proc. sutapo su frakcijos nuomone. „Kalbėjomės konkrečiai apie Vyriausybės politiką, kurią tenka apibūdinti, kaip vidaus rinkos „dusinimo“ politiką,“ – sakė politikos.

REKLAMA

Pasak L. Diniaus, neatmestina, kad gali būti kuriama nauja partija, arba „Vienos Lietuvos“ frakcija gali įsilieti į KSS. „Visokie variantai yra įmanomi. Gali būti kuriami ir nauji politiniai dariniai, bet tai ne vienos dienos sprendimų, o ilgalaikių procesų klausimas,“ – sakė L. Dinius.

Paklaustas, kaip vertina galimybes toliau dalyvauti koalicijoje, kurios vykdomą politiką taip kategoriškai vertina, L. Dinius sakė, jog frakcija nenori daryti jokių staigių, kad nepakenktų Lietuvai. „Matyt ir toliau išliksime koaliciją remianti frakcija, kuri pritars tiems sprendimams, kurie nebus žalingi Lietuvai. Atsiribojant nuo bet kokių pretenzijų į postus,“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcija „Viena Lietuva“, dabar vienijanti 11 narių, atsirado skylant ir mutuojant Tautos prisikėlimo partijai (TPP), kuri sėkmingai pasirodė Seimo rinkimuose bei kurį laiką turėjo dvidešimt narių, būdama antra pagal dydį valdančiosios koalicijos frakcija.

TPP lyderio A. Valinsko šalininkų ir bendražygių keliams išsiskyrus, nuo frakcijos pradžioje atsiskyrė 8 dabar jau atstatydinto Seimo pirmininko šalininkai, pasivadinę „Ąžuolo“ vardu. Vėliau, kai TPP frakcijoje likę A. Valinsko priešininkai pasivadino „Viena Lietuva“, „ąžuoliukai“ vėl pasiskelbė tautos prikėlėjais.

Krikščionių socialinė sąjunga, kuriai vadovauja Gediminas Vagnorius, parlamento rinkimuose jau kelintą kartą pasirodė nesėkmingai ir į Seimą nepateko. Partija vienija nuo Tėvynės Sąjungos kitados atskilusius buvusio premjero šalininkus.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų