REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija šiandien posėdyje pritarė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) sprendimui apie susiklosčiusią situaciją Valstybės saugumo departamente (VSD) informuoti Lietuvos prezidentę, Seimą ir Valstybės gynimo tarybą, kartu siūlant apsvarstyti VSD vadovo galimybes toliau organizuoti departamento darbą. VSD kaltinamas, kad atsisako įgyvendinti Seimo priimtus sprendimus bei tuo apriboja parlamentinės kontrolės galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Komitete toks sprendimas buvo priimtas po to, kai VSD dar kartą atsisakė iš esmės įgyvendinti dalį Seimo patvirtintų Valstybės saugumo departamento veiklos parlamentinio tyrimo išvadų ir Seimo nutarimą „Dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui nepateiktų Valstybės saugumo departamento dokumentų“.

REKLAMA

„Manau, kad parlamentinė kontrolė turi būti įgyvendinama. Institucijos į teisėtus Seimo komiteto reikalavimus turėtų atsakyti iš esmės – neatsirašinėdamos, o teikdamos reikalingą informaciją. Negavome ne tik analitinių pažymų, bet ir reikalingų atsakymų į klausimus susijusius su VSD darbu. Parlamentinė kontrolė šiuo atveju atsidūrė aklavietėje, iš kurios išeinant reikalingi pokyčiai. Reikalinga  nauja veiklos bei vietos valstybėje vizija ir komunikavimo su visuomene strategija“, – konservatorių pranešime spaudai cituojamas komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas, kuris pažymi, kad tokios strategijos nebuvimas daro VSD labai pažeidžiamą.

REKLAMA
REKLAMA

A.Anušausko nuomone, tik turėdama visuomenės pasitikėjimą VSD galės efektyviai įgyvendinti savo užduotis.

Vakar NSGK nariai praeiškė turį abejonių, ar Povilas Malakauskas gali toliau vadovauti VSD, tačiau jo galimybes eiti šias pareigas pirmiausia turėtų apsvarstyti Seimo frakcijos.

Partijos Tvarka ir teisingumas (TT) frakcijai vadovaujantis Valentinas Mazuronis neatmeta galimybės, kad konservatoriai į departamento direktoriaus vietą nori paskirti savo statytinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų