REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas ir toliau nepraleidžia nė vienos progos apjuodinti Izraelį. Šįkart iš Jungtinių tautų tribūnos Irano prezidentas išvadino Izraelį genocidą vykdančia, barbariška, rasistine valstybe. Atsakydami į šį išpuolį, iš salės išėjo dalies valstybių diplomatai.

REKLAMA
REKLAMA

Dalies valstybių delegatai apskritai nėjo į salę klausytis aršaus antisemito kalbos. Priminsime, kad dar praėjusią savaitę M. Ahmadinejadas eilinį kartą ėmė kvestionuoti Holokausto faktą.

REKLAMA

„Kaip galima leisti, kad tęstųsi toks nežmoniškas Izraelio elgesys Palestinoje?“ - per 35 minutes trukusią kalbą klausė M. Ahmadinejadas. Jis teigė, kad Izraelis laiko okupavęs palestiniečių žemes, o tuo tarpu tarptautinė bendruomenė vadina tikrąsias aukas teroristais. Izraelio karinę operaciją Gazos ruože M. Ahmadinejadas pavadino genocidu.

Irano prezidento teigimu, Izraeliui nuolato pavyksta išsisukti, nes JAV ir Europoje veikia galingos žydų lobistų grupuotės.

Be to, M. Ahmadinejadas kalbėjo ir apie birželį vykusius prezidento rinkimus. Prie JT būstinės susirinkus Irano opozicijos šalininkams, M. Ahmadinejadas pareiškė, kad rinkimai, kuriuose jis laimėjo, buvo visiškai demokratiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų