REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toliau stiprinti UNESCO vaidmenį plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą švietimo, mokslo ir kultūros srityje palinkėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, pasveikinęs į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generalinio direktoriaus postą nominuotą Bulgarijos atstovę Iriną Bokovą.

REKLAMA
REKLAMA

Bulgarijos ambasadorė Prancūzijoje ir nuolatinė atstovė prie UNESCO 57 metų I. Bokova rugsėjo 22 dieną per paskutinį penktąjį rinkimų turą laimėjo UNESCO Vykdomojoje taryboje vykusius rinkimus į generalinio direktoriaus postą. Į paskutinįjį turą pateko du ketvirtajame ture daugiausiai balsų gavę kandidatai - egiptietis Farukas Hosnis (Farouk Hosny) ir bulgarė I. Bokova. Per rinkimus ji gavo 31 balsą, F.Hosnis - 27 balsus. Lietuva po antrojo rinkimų turo atšaukė savo kandidatę nuolatinę atstovę prie UNESCO ambasadorę Iną Marčiulionytę ir rėmė bendrą ES šalių narių kandidatę.

REKLAMA

Per pokalbį su I. Bokova, pasak Užsienio reikalų ministerijos, V. Ušackas taip pat vylėsi, kad pavyks reformuoti UNESCO, kad ši organizacija labiau atitiktų jos šalių narių poreikius ir taptų pasauliniu forumu, skirtu švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos klausimams. Pasak V. Ušacko, svarbu, kad kultūros srityje UNESCO skatintų civilizacijų dialogą ir informacijos, žinių bei idėjų sklaidą skaitmeninėje erdvėje, gerintų švietimą pasaulyje ir stiprintų mokslinį dialogą, orientuotą į tvarią plėtrą.

Vykdomojoje taryboje rinkimus laimėjusi kandidatė dar turi būti patvirtinta UNESCO Generalinėje konferencijoje, vyksiančioje spalio 6-23 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų