REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

168 cm ūgio ir 57 kg svorio buvusi pirmoji pasaulio moterų teniso raketė belgė Justin Henin oficialiai pranešė apie tai, kad po 15 mėnesių pertraukos grįžta į profesionalųjį sportą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Henin, kuri savo raketę ant vinies pakabino 2008 metų gegužės mėnesį būdama vos 25-erių, savo pirmuosiuos turnyrus žais jau šiemet – lapkritį Dubajuje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose) ir gruodį Belgijoje.

REKLAMA

27-erių metų Belgijos atstovė tikino mananti, kad priėmė teisingą sprendimą:

„Mano gyvenime tai labai svarbus sprendimas, bet manau, kad jis yra teisingas. Per paskutinius 15 mėnesių galėjau iš naujo įkrauti savo tiek fizines, tiek psichologines, tiek emocines baterijas.

Mano tikslas – grįžti į pagrindines Moterų teniso asociacijos (WTA) varžybas sausio mėnesį, kai prasidės „Australian Open“ turnyras. Net jei nepavyks patekti ten, galiu pažadėti, kad 2010 metais tikrai mane pamatysite.“

REKLAMA
REKLAMA

„Karaliene Henin“ vadinama tenisininkė, kuri jau prieš kurį laiką pradėjo aktyviai sportuoti ir treniruotis bei užsisakė 14-a naujų teniso rakečių, pripažino, kad sugrįžti į teniso kortus ją paskatino ir itin sėkmingas jos tautietės Kim Clijsters pasirodymas po dvejų metų pertraukos:

„Grįžti į tokį aukštą lygį per tokį trumpą laiką yra tikrai įspūdinga ir aš jaučiu didžiulę pagarbą K. Clijsters.“

Taigi septynių „Grand Slam“ („Didžiojo kirčio“) turnyrų (nėra triumfavusi tik Vimbldone) nugalėtoja dabar bandys pati pasekti 26-erių metų K.Clijsters pėdomis. Priminsime, kad K. Clijsters praėjus dvejiems metams nuo pasitraukimo iš teniso lyg viesulas vėl įsiveržė į jį ir iškart laimėjo prestižinį „US Open“ titulą.

Iš viso per savo ligšiolinę karjerą J. Henin laimėjo net 41-ą WTA turnyrą ir susižėrė prizų net už 19 mln. JAV dolerių.

Be to, 2004 metais Atėnuose Belgijos atstovė iškovojo olimpinių žaidynių auksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų