REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius šiandien Seime prakalbo apie „specialų krizinį įstatymą“, kuriuo Vyriausybė ketina visas išmokas mažinti vidutiniškai 5-10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Pritarus Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto dėl motinystės (tėvystės) pašalpų mažinimo ministras pirmininkas sakė besitikintis, kad „taip pat pritarsime visi kartu, kai Seimui bus pateiktas artimiausiu metu specialus krizinis įstatymas dėl „Sodros“ biudžeto, kuriame bus numatyta visų išmokų – ir pensijų, ir motinystės išmokų, ir įvairių kitų socialinių išmokų – mažinimas vidutiniškai nuo 5 iki 10 proc.“.

REKLAMA

Partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos seniūnas ir Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis teigė, kad jo frakcija išmokų karpymui nepritars, nes tai esą planas „skurdinti mažiausiai gaunančius žmones“ ir „drakoniškai apiplėšinėti pensininkus“. Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis teigė manąs, kad dar kartą bus mažinamos ir motinystės (tėvystės) pašalpos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas vakar pranešė, kad vidutinė pensija Lietuvoje, kuri šiuo metu yra 830 Lt, turėtų mažėti 4 ar net 5 proc (maždaug 40 litų). Tačiau, anot jo, mažės tik didesnės nei 600-650 litų pensijos. Apie kitas išmokas D. Jankauskas neužsiminė.

Daugiau informacijos apie planus mažinti išmokas premjeras žada pateikti kitą savaitę.

Plačiau apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų