REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumažintos motinystės (tėvystės) išmokos bus skiriamos nuo kitų metų liepos 1 dienos. Seimas pritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto, kuriuo ji nesutiko su paskirtų ir mokamų pašalpų mažinimu jau nuo šių metų rugsėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar sumažinti greitai, ar sumažinti kitų metų viduryje. Ir vienas, ir kitas dalykas yra negerai“, - iš Seimo tribūnos parlamentarų pomėgiu greitai priimti įstatymus, o paskui juos taisyti piktinosi „darbietis“ Kęstutis Daukšys. „Tai turėjo būti vienintelė riba, kurios neturėjome peržengti žengdami atgal“, - apie paramą šeimoms kalbėjo Darbo partijos narys.

REKLAMA

„Įtampą bandysime pridengti terminu“, - parlamento salėje sakė socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis. Nors jis teigė pritariantis Prezidentės veto, tačiau ragino nepalikti mamų nežinioje, kadangi dabar pašalpų problema yra „užšaldoma“ ir tiesiog „permetama“  kitiems metams. V. P. Andriukaitis siūlė sukurti darbo grupę, kuri svarstytų motinystės (tėvystės) išmokų klausimą, kadangi, anot jo, akivaizdu, kad problema kitąmet vėl atsinaujins.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius neneigė, kad ketinama dar kartą mažinti šias išmokas. Vyriausybės teiks kompleksišką socialinių išmokų mažinimo 5-10 proc. planą.

Dabar motinystės (tėvystės) pašalpa pirmaisiais metais siekia 100 proc., antraisiais – 85 proc. gauto darbo užmokesčio, tačiau ji negali viršyti 5 draudžiamųjų pajamų dydžio – 7440 litų.

Pritarus veto, nuo kitų metų liepos pašalpų dydžiai mažinami 10 proc. Pirmaisiais metais bus mokamos 90 proc. gauto darbo užmokesčio pašalpos, o antraisiais - 75 proc.

Prezidentė, vetuodama Seimo priimtas pataisas, teigė, kad įstatymas pažeidžia tų mamų, kurioms pašalpos jau paskirtos ir mokamos, įgytas teises ir teisėtus lūkesčius, menkinamas visuomenės pasitikėjimas valstybe ir teise.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų