REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius neatmeta verslo siūlymo mažinti pelno mokestį, tačiau kalbėti dėl PVM mažinimo, anot jo, dar anksti. „Negalime prognozuoti to, kad reikšmingai mažintume tokius mokesčius kaip pridėtinės vertės mokestis (PVM)“, – antradienį interviu Lietuvos radijui kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis neatmetė, kad, kaip pirmadienį pasiūlė verslininkai, šiemet didintas pelno mokestis kitais metais galėtų mažėti nuo 20 iki 15 proc.

REKLAMA

A. Kubilius teigė besitikintis, kad pavyks pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl biudžeto subalansavimo.

„Aš tikiu, kad mes jį pasirašysime rugsėjo pabaigoj ar spalio pradžioje. Jis reikšmingas dėl dviejų dalykų. Pagrindiniai partneriai – profesinės sąjungos, verslas ir Vyriausybė – sutaria, jog artimiausią laikotarpį, kitais metais, mūsų laukia du labai svarbūs uždaviniai: garantuoti valstybės finansų stabilumą ir rasti būdų, kaip padėti verslui išsaugoti kaip galima daugiau darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Nėra smagu mažinti valstybės biudžeto išlaidas ar „Sodros“ išlaidas ir aš džiaugiuosi, kad profesinės sąjungos ir verslas suvokia, jog kitų išeičių mes neturim“, – antradienį kalbėjo Premjeras.

Pirmadienį Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Bronislovas Lubys nurodė, kad verslininkai siūlo Vyriausybei jau kitąmet galvoti apie kai kurių mokesčių mažinimą.

„Mokesčiai apskritai yra per dideli. Protingiausias variantas būtų grįžti prie buvusių dydžių“, – kalbėjo B. Lubys.

Anot jo, nepasirašius Vyriausybės parengto nacionalinio susitarimo, pablogėtų šalies įvaizdis ir skolinimosi reitingai.

Nacionaliniu susitarimu Vyriausybė siekia sumažinti valstybės ir „Sodros“ biudžeto deficitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų