REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

61 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų pritartų strateginio investuotojo iš užsienio, turinčio patirties branduolinėje energetikoje, atėjimui į naujos Visagino atominės elektrinės (AE) statybos projektą, 21 procentas apklaustųjų nepritartų, o 18 procentų – šiuo klausimu neturi nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, daugiau nei pusė (55 proc.) respondentų palankiai vertintų situaciją, jei į Visagino AE  statybos projektą būtų įtrauktos Latvija, Estija ir Lenkija.

REKLAMA

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą rugpjūčio viduryje atlikusi bendra Lietuvos – Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ apklausė daugiau kaip 1000 18 metų ir vyresnių šalies gyventojų. Pritariančiųjų strateginio investuotojo iš užsienio atėjimui į naujos Visagino AE statybos projektą daugiau tarp didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų, turinčių aukštesnįjį ar aukštąjį išsilavinimą, didesnes šeimos pajamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu matyti, kad dauguma šalies gyventojų pritaria strateginio investuotojo atėjimui į naujos AE statybos projektą, nes tai vienas svarbiausių šalies energetikos projektų ir Lietuvos žmonių nuomonė bei pasitikėjimas juo yra ypatingai svarbus. Kadangi investicijos į naujos AE statybą bus didžiausios „plyno lauko“ investicijos Lietuvos istorijoje, tai bus ir didžiulis stimulas šalies ekonomikai - bus sukurta daug naujų darbo vietų, suaktyvės ne tik statybos, gamybos ar logistikos sektoriai, bet praktiškai ir visa šalies pramonė“, - sako Energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Pasak jo, pastačius naująją atominę elektrinę Lietuvos gyventojams bus užtikrintas patikimas švarios ir pigesnės, nei elektra, pagaminta deginat iškastinį kurą, elektros energijos tiekimas.

Rugpjūtį atliktos apklausos duomenimis, 55 procentai Lietuvos gyventojų palankiai vertintų situaciją, jei į naujos Visagino AE statybą būtų įtrauktos Latvija, Estija ir Lenkija, 19 procentų vertintų nepalankiai, o 26 procentai apklaustųjų teigė neturį nuomonės. Kaimyninių šalių dalyvavimą projekte palankiai dažniau vertino turintys aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų