REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muziejuje kerintys valso garsai

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V.Putvinskio g. 55, Kaune, rugsėjo 25 d., penktadienį, 17 val. skambės Juditos Leitaitės (mecosopranas) ir Sergejaus Malcevo (fortepijonas, Rusija) vokalinės muzikos koncertas.

REKLAMA
REKLAMA

Programa pavadinta „Menu kerinčius valso garsus“

„Dainuoti rečitalį su pianistu S. Malcevu – didelis džiaugsmas“, – teigia bendravimą su pripažintu eruditu itin branginanti solistė J. Leitaitė. S. Malcevas – menotyros daktaras, profesorius, nusipelnęs Rusijos Federacijos artistas – dar studijų metais buvo kviečiamas koncertuoti su Sankt Peterburgo filharmonijos, Senosios ir šiuolaikinės muzikos, Sankt Peterburgo konservatorijos Operos studijos orkestrais, kameriniu kolektyvu „Peterburgo solistai“, pamėgo improvizuoti ir savo repertuare sukaupė daug užsienio bei rusų romantinės muzikos.

REKLAMA

Kelno konservatorijos profesorius P. Gililovas šį pianistą apibūdino kaip muziką, nesitenkinantį vien kruopščiai perteikiamu muzikiniu tekstu, bet nuolat ieškantį turinio gelmių ir studijuojantį interpretacijos psichologiją. J. Leitaitė ir S. Malcevas jau keliskart žavėjo Lietuvos publiką atlikdami R. Schumanno, J. Brahmso, R. Strausso, P. Čaikovskio, S. Rachmaninovo bei kitų kompozitorių muziką.

Koncerte skambės Senoviniai rusų romansai: M. GLINKA – „Negundyk …“, „Kraujyje dega troškimų ugnis…“; A. DARGOMYŽSKIJ – „Vis dar jį myliu…“; B. BORISOV – „Žvaigždės danguje…“; P. BULACHOV – „Tad nėr pasaulyje akių…“; A. OBUCHOV – „Varteliai“; N. ZUBOV – „Pabūk su manimi…“; M. ŠTEINBERG – „Ei, trikinke!“; N. N. – „Bet jus aš vis dėlto myliu…“; A. FOMIN – „Tik kartą…“; D. AŠKENAZI – „Kada nujausdamas išsiskyrimą…“; B. PROZOROVSKIJ – „Karavanas“; A. ŠIŠKIN – „Ne, ne tave aš myliu taip aistringai …“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompozitoriaus Isako Dunajevskio melodijos: „Tylėjimas“; „Meilės daina“ iš kino filmo „Mano meilė“; „Visa degu…“ ir „Neužmiršk, parašyk…“ iš kino filmo „Linksmieji vyrukai“; „Mokyklinis valsas“; „Balandžiai, lėkite…“ iš kino filmo „Mes už taiką“; „Pavasaris“ iš kino filmo „Pavasaris“; „Kapitone“ iš kino filmo „Kapitono Granto vaikai“; daina „Miegok, mano berniuk…“ iš kino filmo Cirkas“.

Bilietai parduodami prieš koncertą. Kaina 20 Lt. Pensininkams ir studentams 10 Lt.

Maloniai kviečiame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų