REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas būtų kinas be muzikos? Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatoriai užtikrintai purto galvas –  kinas negali egzistuotii be muzikos, ir pristato specialią programą, skirtą kino muzikos kūrėjams „Šiaurės garsai kine“.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitgalį Kaune svečiuosis trys muziką kino filmams kuriantys kompozitoriai iš Islandijos, Švedijos ir Norvegijos. Jie ne tik susitiks su festivalio žiūrovais, bet ir pakvies paklausyti gyvai atliekamos muzikos.   

REKLAMA

Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmarkas sako: „Šiaurės garsai kine“ atkreips dėmesį į tai, kas kine dažnai lieka neįvertinta: filmų garso takelius ir kompozitorius. Garso takelis gali suteikti filmui intonaciją arba likti „nematomas“. Filmuose skamba pati įvairiausia muzika, pradedant orkestrų atliekama muzika, baigiant dainomis, atliekamomis acapella – nuo to priklauso viso filmo atmosfera. Norime kartu su žiūrovais labiau įsiklausyti, kokia muzika skamba filmuose ir sužinoti, kaip ji gimsta.“

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 3 d. VDU Menų galerijoje „101” (Laisvės al. 53) vyks susitikimas su trimis kino kompozitoriais. Tai – švedas Erikas Enockssonas, jau pažįstamas Lietuvoje ir prieš dvejus metus pelnęs Kauno kino festivalio meninių pasiekimų apdovanojimą už filmo „Sudie, Falkenbergai“ garso takelį. Šiais metais jis pristatys filmą „Šinskatebergas“, kuriame įrašytas jo paties gyvas pasirodymas švediško miško fone.  

Kitas svečias - Johannas Johannssonas, kompozitorius iš Islandijos, ilgus metus dirbantis su kino filmais. Iš jo sukurtų filmų galėtų susidėti netgi atskira filmų programa, o šiais metais Kaune bus parodytas islandų filmas „Imtynės“, kuriame skamba J. Johannsson sukurta muzika.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalį aplankys ir kompozitorius, muzikantas iš Norvegijos Ola Kvernberg, kurio sukurtą muziką galima išgirsti „kaurismakiškame“ filme „Šiaurė“. Kylanti Norvegijos muzikos žvaigždė į Kauną atvyks su savo muzikos grupe „Ola Kvernberg Trio“, kurios koncertu visi kauniečiai galės mėgautis spalio 3 d. klube „Liberty Pub“ (Putvinskio g. 48). Smuiko, dvigubo boso ir būgnų garsai suteiks festivaliui džiazo ritmo.



Kadras iš filmo "Šiaurė"

Tikslią festivalio programą  skaitykite www.kinofestivalis.lt.  Bilietai:


Spalio 1-11 d. Kaune, k/t „Romuva“, perkant 1 bilietą kaina 14 litų, 5 bilietus – po 12 litų, 10 bilietų – po 10 litų (Kaune platina „Bilietų pasaulis“).

Spalio 12-18 d. Vilniuje, k/t „Pasaka“, bilieto kaina 12 litų, studentams, pensininkams ir neįgaliesiems –  10 litų, kino klubo nariams (metinis nario mokestis 50 litų) – 8 litai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų