REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija neatsisako planų Kaliningrade dislokuoti raketas

Rusijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas Nikolajus Makarovas pareiškė, kad nepaisant to, jog JAV pranešė nebekursianti priešraketinio gynybos skydo Vidurio Europoje, jo šalis kol kas neatsisakė planų Kaliningrade dislokuoti trumpojo nuotolio „Iskander“ raketas.

REKLAMA
REKLAMA

Kremlius nuolatos teigė, kad sprendimas dislokuoti Kaliningrade minėtas raketas bus atsakas į JAV priešraketinį skydą Lenkijoje ir Čekijoje. Dabar amerikiečiai skydo jau atsisakė, o rugsėjo 19 dieną Rusijos gynybos viceministras Vladimiras Popovkinas taip pat teigė, kad Maskva atsisakys visų priemonių, kurių ji planavo griebtis atsakydama į JAV skydo kūrimą.

REKLAMA

Tačiau Generalinio štabo viršininkas N. Makarovas teigia, kad jokie sprendimai dar nėra priimti. „Nėra tokio sprendimo. Tai turi būti politinis sprendimas. Jį turi priimti prezidentas“ - apie planus Kaliningrade dislokuoti „Iskander“ raketas kalbėjo N. Makarovas.

„Amerikiečiai neatsisakė priešraketinio skydo, jie tik pakeitė jį jūroje plaukiojančiu komponentu“ - teigė N. Makarovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų