REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybės tarybai pritarus siūlymui surengti kauniečių apklausą svarbiais miesto plėtros klausimais, Kauno gyventojų būtų prašoma atsakyti, ar savivaldybė turėtų tapti tarptautinio Kauno oro uosto dalininke ir dalyvauti oro uoste valdyme bei į kitus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausą inicijuoja didžiausia valdančiojoje "Sėkmės koalicijoje" - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija, o jos organizavimą ketinama patikėti Kauno Vytauto Didžiojo universitetui.

REKLAMA

Kauniečių taip pat gali būti paklausta, ar jie pritartų siūlymui organizuoti automobilių transporto eismą vakarais Laisvės alėjoje, ar, jų nuomone, likusioje laisvoje Nemuno salos dalyje galėtų iškilti statiniai (kongresų rūmai, atviras baseinas, sporto aikštelės ir panašiai) ir ar tikslinga visus savivaldybės darbuotojus perkelti į vieną du pastatus, taip sumažinant ūkines išlaidas ir gerinant valdymo efektyvumą.

"Manome, būtų svarbu sužinoti kauniečių nuomones klausimais, kurie susiję su savivaldos funkcijomis", - sakė TS-LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžtina, kad apklausos rezultatai bus tik rekomendacinio pobūdžio, o galutinius sprendimus visais Kaunui reikšmingais klausimais priims patys miesto politikai.

Beje, teigiamą sprendimą dėl keliolikos tūkstančių kvadratinių metų papildomo ploto savivaldybės administracijos kabinetams įrengti Kauno miesto taryba ir be apklausos jau yra priėmusi.

ELTA primena, kad oro uosto priklausomybės klausimą viešai kėlė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas miesto savivaldybėje vykusiame susitikime su Prezidente Dalia Grybauskaite. Prezidentę tada nustebino ambicingi miesto siekiai perimti valdymą objekto, kuris iki šiol nė vienų metų nedirbo sėkmingai. Juolab kad valdyti oro uostą - ne savivaldos funkcija. Kauno oro uostas yra valstybinis, be to, jis - ne Kauno miesto, o Kauno rajono savivaldybės ribose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų