REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ praneša apie veiklos plėtrą Lietuvoje, naujai kuriamas darbo vietas ir paslaugų eksporto didinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šių metų spalio mėnesio pabaigos „Avia Solutions Group“ priklausančioje bendrovėje „FL Technics“ bus sukurta 20 naujų darbo vietų, o per artimiausius dvylika mėnesių šioje įmonėje planuojama sukurti dar apie 80 darbo vietų.

REKLAMA

Visoje aviacijos paslaugų verslo grupėje „Avia Solutions Group“ pagal patvirtintą verslo planą iki 2012 metų planuojama sukurti iki 180 naujų darbo vietų. Didžioji šių darbuotojų dalis praeis specializuotus mokymus AB „FL Technics“ ir UAB „Baltic Aviation Academy“ mokymo centruose, dalis jų gaus specializuotus sertifikatus ir licencijas. Šiuo metu visoje aviacijos verslo grupėje Lietuvoje dirba apie 600 darbuotojų.

„Daugėjant lėktuvų priežiūros ir remonto užsakymų, stipriname „FL Technics“ gamybinius pajėgumus ir kuriame daugiau darbo vietų Vilniuje esančiuose remonto angaruose. Džiaugiamės, kad šiuo kritiniu laikotarpiu pavyksta plėsti darbo apimtis ir gauti vis naujų užsakymų iš klientų, dirbančių tiek Rytų, tiek Vakarų Europos dalyje“, - sakė AB „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Linas Dovydėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, lėktuvų techninės priežiūros bendrovė „FL Technics“ taip pat plečia ir už Lietuvos ribų esantį Linijinės (operatyviosios) techninės priežiūros stočių tinklą. Šiose stotyse be vietos specialistų dirba ir tam tikram laikotarpiui komandiruoti „FL Technics“ darbuotojai, Lietuvoje išlaikant jų darbo vietas ir mokant mokesčius į mūsų šalies biudžetą.

L. Dovydėnas informavo, kad apie 90 proc. „Avia Solutions Group“ klientų yra užsienio šalyse registruotos kompanijos. Lietuvos įmonių grupė turi įsteigusi savo bendroves Estijoje, Kazachstane, Kosta Rikoje, įkūrusi atstovybes Rusijoje ir Ukrainoje.  „Avia Solutions Group“ užsienyje įsteigtose įmonėse dirba tik 50 kitų valstybių piliečių. Svarbiausiu personalo strategijos prioritetu L.Dovydėnas įvardijo  darbo vietų steigimą Lietuvoje ir Lietuvos specialistų įdarbinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų įmonė vien 2009 metus sumokės apie 12 mln. Lt „Sodros“ įmokų ir apie 5,5 mln. lt. gyventojų pajamų mokesčių. 2012 metais į „Sodrą“ ir biudžetą sumokama bendra įmokų suma turėtų pasiekti 23-24 mln. litų per vienerius finansinius metus“, - vardija L. Dovydėnas.

L. Dovydėno teigimu, „Avia Solutions Group“ kuriamas verslo modelis, kuomet įmonės veikla plėtojama Lietuvoje, o paslaugos parduodamos užsienio bendrovėms, itin svariai prisideda prie Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) didinimo bei eksporto importo balanso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų