REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Centro dešinės koalicijos politikai tikina, kad per anksti kalbėti apie opozicinės Darbo partijos (DP) prisidėjimą prie valdančiųjų. Kol kas laukiama, kol nurims aistros Laimonto Diniaus vadovaujamoje frakcijoje "Viena Lietuva".

REKLAMA
REKLAMA

Su Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko bendražygiais besivaidijantys "vienalietuviai" blaškosi taip opozicijos ir pozicijos. Nors pareiškė nebelaikantys savęs valdančiosios daugumos dalimi, durimis jie dar netrenkė. Be L.Diniaus vadovaujamos frakcijos balsų, turėdama vos 71 parlamentaro palaikymą, valdančioji dauguma atsidurtų ties pavojinga riba.

REKLAMA

DP vedlys europarlamentaras Viktoras Uspaskichas vakar pareiškė, esą "darbiečiai" nesvarsto galimybės prisidėti prie valdančiųjų, tačiau kategoriškai tokios galimybės jis neatmetė. "Galėsime priklausyti daugumai, jei bus atsižvelgta į mūsų siūlymus. Postai mūsų nedomina, pokalbiai galimi tik programiniu pagrindu", - teigė V.Uspaskichas. Jis tikino, esą siūlymo prisidėti prie koalicijos iš valdančiųjų nebuvo, o ir 10 atstovų Seime turinti DP kokių nors pageidavimų nepateikė. Paklaustas, kodėl renkant Seimo pirmininką paragino partijos kolegas balsuoti už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovę Ireną Degutienę, V.Uspaskichas aiškino, esą tai buvo noras išsaugoti šalyje stabilumą. Europarlamentaras teigė, kad "darbiečiai" lieka konstruktyvia opozicija. "Visi Lietuvai naudingi ir protingi siūlymai bus palaikomi. Mums nereikia papildomų koalicinių susitarimų, - tvirtino V.Uspaskichas. - Jei matysime, kad antikrizinė programa neveiksminga, ko tada sėdėti valdančiojoje daugumoje? Kaip paskui žiūrėti žmonėms į akis?"

REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma vakar LŽ tvirtino, esą galimo DP įsiliejimo į valdančiųjų gretas klausimas dar nesvarstytas. Pasak jo, konservatoriai viliasi, kad frakcija "Viena Lietuva" liks koalicijoje. "Matyt, reikia šiek tiek laiko, kad šioje frakcijoje nuslūgtų emocijos. Be to, gali palaikyti pavieniai Seimo nariai. Kol kas galime taip verstis. Žinoma, būtų geriau, jeigu koalicija turėtų didesnę balsų persvarą", - teigė J.Razma.

Liberalų ir centro sąjungos vadovas Gintaras Babravičius mano, kad DP frakcija galėtų remti valdančiuosius netapdama jų dalimi. "Įmanomos įvairios paramos formos. Juk dabartinių iššūkių akivaizdoje požiūrių skirtumus galima atidėti į šalį dėl bendrų tikslų", - aiškino jis. Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūno pavaduotojas Erikas Tamašauskas LŽ teigė, kad galimybė "darbiečiams" prisidėti prie koalicijos priklausys nuo to, kaip baigsis pokalbiai su frakcija "Viena Lietuva". "Žiūrėsime, kokia situacija susiklostys. Mūsų frakcija atvira visiems pasiūlymais, kurie galėtų atitikti programines nuostatas. Jeigu gyvenimas pasisuks taip, kad iš tiesų reikės ieškoti partnerių, tikrai neatmestinas toks dalykas ("darbiečių" prisidėjimas - aut. past.), - tikino politikas. Jis pridūrė, kad dėl to turi kalbėtis visos valdančiosios frakcijos.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų