REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius, grįžęs iš Europos šalių vadovų susitikimo Briuselyje, pakartojo užsienio žiniasklaidai išsakytus teiginius, kad Lietuva nesidžiaugia JAV sprendimu dėl priešraketinės gynybos sistemų.

REKLAMA
REKLAMA

"Negalėčiau pasakyti, kad džiaugiamės tokiu sprendimu. Norėtųsi matyti JAV administracijos paaiškinimus, kurie įtikintų, kad JAV administracija neplanuoja tokių veiksmų, kurie Europoje susilpnintų saugumo architektūrą", - penktadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Pasak jo, nesinorėtų matyti situacijos, kai Centrinėje Europoje būtų pradėta abejoti JAV, kaip strateginių partnerių, kuriant saugumą, patikimumu.

"Įsivaizduoju, ką dabar galvoja Lenkijos ir Čekijos politikai, kurie turėjo kovoti su visuomenės nuomone, su opozicija tam, kad būtų priimti sprendimai, kurių prašė JAV administracija. Kuriant saugumą patikimumas visada yra vienas iš svarbiausių elementų, ir norėtųsi, kad mums nereiktų juo suabejoti", - teigė Vyriausybės vadovas.

Anot Premjero, šiomis aplinkybėmis klausimas, ar JAV nesiruošia Centrinės Europos atiduoti Rusijos įtakai, turi teisę egzistuoti.

Apie sprendimą atsisakyti priešraketinės gynybos sistemos dislokavimo Lenkijos ir Čekijos teritorijose ketvirtadienį pranešė JAV prezidentas Barakas Obama .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų