REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Europos čempionato pasitraukusios Lietuvos krepšinio rinktinės antrasis treneris Rimas Kurtinaitis, išvykdamas iš Lodzės, dar negalėjo pasakyti, ar kels savo kandidatūrą į naujojo nacionalinės komandos vyr. trenerio vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Ramūnas Butautas atsistatydino iš rinktinės vyr. trenerio pareigų. Trenerių štabas trauksis kartu?

REKLAMA

– Aš nežinau procedūros. Ramūnas mane pakvietė dirbti antru treneriu, jis atsistatydino. Kaip ir viskas aišku. Dabar federacija turi priimti veiksmus.

– Jei pasiūlytų tapti vyr. treneriu, sutiktumėte?

– Nenoriu apie tai kalbėti. Pasiūlytų ar nepasiūlytų, žiūrėsime, kaip bus. Pateiksime ataskaitas, atsiskaitysime ir žiūrėsime.

– Bet dauguma žmonių jus mato kaip vieną iš realiausių kandidatų.

– Nenoriu dabar net užsiminti, nes tiesiog nenoriu. Yra labai daug klaustukų. Būti tai gali, bet reikia dirbti. Reikia pasiruošti 2011 metų čempionatui.

REKLAMA
REKLAMA

Yra labai daug klausimų ir man pačiam sau, ir krepšinio visuomenei. Reikia išsiaiškinti, ką mes darome toliau.

– Čempionatas vyko ne Lietuvoje, bet pakankamai netoli, todėl spaudimas buvo didelis.

– Aš galiu tik pasakyti, kad stengėmės. Įvyko ne taip, kaip Lietuva tikėjosi. Malonu, kad visi gyveno krepšiniu, atvažiavo tiek daug žmonių. Nemalonu, kad mes tų vilčių nepateisinome.

Gal kartelė buvo iškelta per aukštai. Tačiau draugiški turnyrai įrodė, kad mes kažką galime pasiekti, tuo tarpu oficialus turnyras, kuriame reikia daugiau psichologijos, parodė, kad negalime pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaila žiūrovų, kurie už mus sirgo. Privalome jų atsiprašyti už nepateisintas viltis ir žiūrėti į priekį.

– Kaip komanda priėmė trenerio pasitraukimą?

– Ramūnas pareiškė, kad jis privalo pasitraukti. Komanda padėkojo treneriui, treneris padėkojo žaidėjams už darbą ir tiek. Trenerio darbe tai normali procedūra. Kai tau sekasi – tu aukštumoje.

Manęs gal laukia tokia pat procedūra „Lietuvos ryte“, nes mes žaidžiame Eurolygoje, mūsų komanda nėra pajėgi tiek, kiek norisi matyti pergalių. Visko gali būti. Man taip jau buvo Permėje. Čia normali trenerio duona. Niekur nedingsi.



– Komanda net ir nesėkmių atveju išliko darni?

REKLAMA

– Komanda šiuo atveju yra tarsi viena šeima. Aišku gaila, kad to nepakanka laimėti. Reikia dar ir meistriškumo bei įvairių kitų dalykų.

– Gausite porą dienų atostogų?

– Nematau kada. Aplankysiu mamą ir Vilniuje kibsiu į darbą. Sezonas nusimato nelengvas, komandą paliko daug lyderių. Bus sudėtinga, bet tokį kelią mes pasirinkome.

Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų