REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus pusantro mėnesio iki tragiškos žūties Šabtajus Kalmanovičius, duodamas vieną paskutinių savo interviu, atskleidė, kad jam labiausiai įsiminęs gyvenimo įvykis – 1999 metų „Žalgirio“ triumfas Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, verslininkas Rusijos dienraščiui „Sport-Ekspress“ pripažino, kad į krepšinį iš viso buvo investavęs net keletą dešimčių milijonų JAV dolerių.

REKLAMA

„Po 1999 metų „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje mes lėktuvu nusileidome Kaune, kur mus sutiko apie 30 tūkstančių sirgalių. Tada aš pagalvojau, kad man gal jau atėjo laikas palikti krepšinį.

Prieš tai „Žalgirį“ taip Lietuvoje yra sutikę gal tik 1987 metais, kai kauniečiai du kartus iš eilės Maskvoje įveikė CSKA klubą ir tapo SSRS čempionais. Vyriausiasis ekipos treneris Vladas Garastas tada, kad išvengtų gerbėjų minios, buvo priverstas slėptis „greitosios pagalbos“ mašinoje,“ – su šypsena veide kalbėjo Š. Kalmanovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas prisipažino, kad bandė savo laimę ir futbole ir kad buvo pažįstamas su Vladimiru Romanovu bei tikėjo, kad jis prikels „Žalgirį“:

„Po to, kai 1998 metais su „Žalgiriu“ laimėjome Saportos taurę, susitikau su dabartiniu „Hearts“ savininku Vladimiru Romanovu. Mes su juo pažįstami nuo vaikystės, mokėmės gretimose mokyklose. Taigi tada jam priklausė FBK „Kaunas“ ir jis man pasakė: „Krepšinyje tau sekasi, bet užtat futbole niekada netapsi net Lietuvos čempionu“.

Tuo tarpu aš buvau įsitikinęs, kad jei esi geras vadovas, gali imtis ir krepšinio, ir futbolo. O juk aš –  geras. Paėmiau iš V. Romanovo kitiems metams FBK „Kauną“ į savo rankas ir iškart laimėjau Lietuvos pirmenybes. Po to grąžinau jam komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar V. Romanovas nusipirko Kauno „Žalgirį“. Jis – talentingas ir turtingas žmogus, taigi tikiu, kad viskas jam bus gerai krepšinyje ir kad su „Žalgiriu“ viskas bus gerai“

Minėto interviu metu Š. Kalmanovičius suskaičiavo, kiek iš viso pinigų yra palikęs krepšinyje ir koks buvo legendinio 1999-ų metų „Žalgirio“ biudžetas:

„Į krepšinį iš viso esu investavęs keletą dešimčių milijonų JAV dolerių. Be abejo, turbūt tuos pinigus galima buvo išleisti ir kur nors kitur, pastatyti ligoninę. Tačiau didžiausias pasiekimas mano gyvenime yra tai, kad galiu daryti, ką noriu.

REKLAMA

Beje, galiu atskleisti, kad 1999 metais „Žalgirio“ biudžetą sudarė vos 4 mln. 300 tūkst. JAV dolerių, bet mes laimėjome Eurolygą. O pavyzdžiui, Atėnų „Panathinaikos“ biudžetas siekė net 12 mln., bet kas iš to?“

*  *  *

Buvęs Kauno „Žalgirio“ komandos savininkas Rusijos verslininkas Šabtajus Kalmanovičius buvo nušautas pirmadienio, lapkričio 2 d., vakarą, apie 16 val. 40 min., pačiame Maskvos centre.

Žudikai į verslininko automobilį „Mercedes-Benz“ paleido daugiau nei 20 šūvių. Teigiama, kad nusikaltėliai, privažiavę prie sankryžos, sustojo šalia verslininko automobilio ir pradėjo šaudyti iš automatinių ginklų. Š. Kalmanovičiaus gyvybė užgeso vietoje.

Kulkos taip pat sužeidė kartu su Š. Kalmanovičiumi automobilyje buvusį vairuotoją. Pranešama, kad jis šiuo metu yra sunkios būklės vienoje iš Maskvos ligoninių. Vietoje dirbantys rusų kriminalistai užsiminė, kad nusikaltimą galėjo įvykdyti profesionalūs žudikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų