REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją darbo dieną naujose Seimo Pirmininkės pareigose Irena Degutienė pradėjo nuo Seimo valdybos posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį jos darbotvarkėje taip pat numatytas dalyvavimas tiesioginėje Lietuvos radijo laidoje "Akiračiai". Išrinkta naujoji Seimo vadovė taip pat dalyvaus internetinių dienraščių DELFI ir "Alfa.lt" konferencijose.

REKLAMA

Kaip vieną pirmųjų savo darbų I. Degutienė nurodė kandidato į Seimo kanclerius paieškas. Ji taip pat užsimena apie galimas reformas Seimui pavaldžiose institucijose. I. Degutienės nuomone, palyginti su kitomis valstybėmis, Lietuvoje galbūt yra per daug Seimo kontrolierių.

I. Degutienė iš Seimo tribūnos žadėjo rūpintis Seimo įvaizdžio pagerinimu, įstatymų kokybe, parlamentinės kontrolės sustiprinimu. Jos nuomone, Seimo Pirmininko pagrindinis uždavinys yra telkti valdančiosios daugumos ir opozicijos darbą, kad būtų priimti geriausi sprendimai, kurių laukia žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji parlamento vadovė sako, kad jau kitą savaitę ketina teikti Seimui savo pirmojo pavaduotojo ir dar vieno pavaduotojo nuo opozicijos kandidatūras. Jeigu koalicijos partneriai sutartų, Seimo Pirmininkės pirmuoju pavaduotoju būtų siūlomas liberalcentristas Raimondas Šukys. Taip pat manoma, kad parlamento senbuvis Česlovas Juršėnas galėtų tapti Seimo Pirmininkės pavaduotoju nuo opozicinių socialdemokratų.

I. Degutienė jau pakviesta pirmųjų vizitų į Latviją ir Lenkiją.

Rugsėjo 17 d. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai atstovaujanti Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė išrinkta Seimo Pirmininke.

Jos kandidatūrą ketvirtadienį vykusiame slaptame balsavime palaikė 87 parlamentarai, 48 buvo prieš. Kitų kandidatų į Seimo Pirmininko pareigas nebuvo pasiūlyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų