REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda programa „Mums rūpi šeima“, kurios metu viešojo maitinimo, laisvalaikio ir pramogų įstaigos bus skatinamos kurti palankią aplinką šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA

Programos metu įstaigos, kuriose šeimos yra laukiamos, bus pažymėtos specialiais „Mums rūpi šeima“ lipdukais.

REKLAMA

„Vis daugiau Lietuvos šeimų ieško būdų, kaip įdomiai ir smagiai praleisti laisvalaikį – išeiti pavakarieniauti, apsilankyti kultūriniuose renginiuose ar pažintinėse programose, pakeliauti po Lietuvą. Praleisti laisvalaikį kartu turiningiau gali padėti ir įstaigų, kuriose šeimos lankosi kartu, pastangos“, – teigė projekto „Darni šeima“ iniciatyvinės grupės pirmininkas, šeimos ambasadorius Giedrius Masalskis.

Programoje „Mums rūpi šeima“ kviečiamos dalyvauti visos viešojo maitinimo, laisvalaikio bei pramogų įstaigos, kurios siekia, kad jose šeimos jaustųsi patogiai ir būtų laukiamos. Anot G. Masalskio, būdų, kaip tai įgyvendinti, yra išties nemažai. Pavyzdžiui, galima įrengti specialų kambarį, kur mamos galėtų pamaitinti ir pervystyti kūdikius, vaikus pakviesti į žaidimo kampelį, pasiūlyti šeimoms specialias nuolaidas bei programas ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienos įstaigos jau stengiasi, kad šeimos jose jaustųsi kuo patogiau, kitas reikia šiek tiek paraginti. Svarbu, kad būtų atsižvelgta į kiekvieno iš šeimos narių poreikius – tuomet šeima jausis laukiama, mielai sugrįš į tą pačią įstaigą ir kitą kartą“, – tvirtino G. Masalskis.

Šios programos rengėjai kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei Nacionaline šeimų ir tėvų asociacija parengė specialias rekomendacijas. Jose nurodoma, kaip viešojo maitinimo, pramogų bei laisvalaikio įstaigos savo teikiamas paslaugas bei aplinką galėtų pritaikyti šeimų poreikiams. Įstaigos, kurios stengiasi laikytis šių rekomendacijų, bus pažymėtos specialiais „Mums rūpi šeima“ lipdukais.

Programos „Mums rūpi šeima“ rekomendacijas galima rasti interneto svetainėje www.darni-seima.lt/mumsrupiseima. Joje taip pat bus skelbiamos prie programos prisijungusios įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų