REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Roko opera „Prisikėlęs“ – pirmą kartą Vilniuje

Milžiniško klausytojų dėmesio sulaukusi roko opera „Prisikėlęs“ perkeliama į sostinę.

Pirmą kartą roko operą vilniečiai ir miesto svečiai galės išvysti nemokamai „Siemens“ arenoje spalio 9-11 dienomis vyksiančių Evangelijos dienų metu.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais paminklinėje Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje įvykusi roko operos „Prisikėlęs“ premjera sulaukė rekordinio skaičiaus žiūrovų dėmesio. Tąkart šį kūrinį stebėjo daugiau kaip 5000 žiūrovų, o visi norintys netilpo bažnyčios viduje. Anšlago sulaukė ir du roko operos „Prisikėlęs“ pastatymai Pažaislio vienuolyne.

REKLAMA

„Statydami šią roko operą, pabandėme įsivaizduoti, kas būtų, jei vienam iš šiandien gyvenančių žmonių būtų patikėta atlikti misiją, kuri buvo skirta Jėzui. Prisikėlimo epizode slypi daug nūdienai aktualių klausimų. Tai – kiekvieno žmogaus savęs atradimas kelyje į šviesą, atsinaujinimą, į suvokimą, kas gi mes esame kaip asmenybės, kaip tauta. Operos veikėjai yra šių dienų gyventojai, kurie susiduria su išdavyste, su klausimu, kaip pripažinti tai, kas viešai neigiama“, – pasakojo roko operos „Prisikėlęs“ režisierius Nerijus Petrokas.

REKLAMA
REKLAMA

Amžinųjų vertybių svarbą šiuolaikiniame pasaulyje vaizduojanti roko opera „Prisikėlęs“ pastatyta pagal garsaus italų kompozitoriaus Daniele Ricci kūrinį. Pasak režisieriaus, kūrinio muzikinė kalba nėra agresyvi, opera turi popmuzikos, džiazo elementų, jaučiamas itališkas bel canto koloritas.

„Šis kūrinys – tai puikus emocinis užtaisas, žiūrovas išsineša šviesius, pozityvius įspūdžius. Nors operoje yra ir sukrečiančių scenų, ji nėra vien žiūrovo glostymas palei plauką, bet pabaigoje situacija išsisprendžia Tiesa, šis tas paliekama tarp eilučių, tarp scenų. Tai – erdvė klausytojo suvokimui ir interpretacijai“, – sakė N. Petrokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrinio autorių sužavėjusiame lietuviškame operos pastatyme dainuoja žymūs populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjai – Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Vyšniauskas, Ramūnas Urbietis, Ovidijus Vyšniauskas, Rūta Zaikauskaitė, Rita Preikšaitė bei Benas Ulevičius. Vienas svarbiausių operos veikėjų – Rolando Daugėlos vadovaujamas Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų