REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik apsisprendęs, kokiame komitete nori dirbti, buvęs parlamento vadovas Arūnas Valinskas gaus nedidelį kabinetą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininko kėdės netekęs ir vakar iš apartamentų pirmuosiuose Seimo rūmuose išsikraustęs A.Valinskas dar neturi naujo darbo kabineto. Jis bus skirtas, kai Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis ir vėl vietoj "Ąžuolo" senuoju TPP vardu pasivadinusios frakcijos paprastas narys apsispręs, kuriame Seimo komitete norėtų dirbti. Kad būtų patogiau, kabinetai pagal tradiciją skiriami parlamentarams arčiau komiteto patalpų.

REKLAMA

Anot Seimo laikinojo kanclerio Gedemino Aleksonio, šiuo metu A.Valinskui siūloma rinktis iš kelių nedidelių - vos 11 kvadratinių metrų - kabinetų. Didesni išdalyti dar tada, kai buvo išrinktas naujos kadencijos Seimas. "Kiek girdėjau, A.Valinskas jokių pretenzijų neturi, jam viskas tinka", - sakė G.Aleksonis. Apsispręsti, kuris komitetas jam mieliausias, A.Valinskas ketina kitą savaitę. Kaip vakar LŽ pasakojo buvusi A.Valinsko atstovė spaudai Indrė Viržintė, Seimo ekspirmininkas iš kabineto išsinešė tik tris dėžes knygų, kelis suvenyrus ir asmeninį nešiojamąjį kompiuterį. Beveik visos knygos - istorinės, biografinės, taip pat žodynai - buvusiam parlamento vadovui buvo dovanotos. Šeimos nuotraukų ar kitų širdžiai mielų suvenyrų A.Valinskas kabinete neturėjo, tad ir išsinešti nebuvo ko. "Jis nėra prisirišęs prie daiktų, nedemonstruoja asmeninio gyvenimo. Kaip atėjo, taip ir išėjo nešinas kompiuteriu", - kalbėjo I.Viržintė. Buvusio Seimo vadovo daiktai laikinai sukrauti netoli įsikūrusios TPP frakcijos patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasižvalgyti po išsikrausčiusio ekspirmininko apartamentus LŽ žurnalistams vakar nebuvo leista. Beliko įkišti nosį į tuščias A.Valinsko sekretoriato patalpas. Dėmesį patraukė ant vieno stalo palikta didelė prabangi dovanų dėžė, išmušta aksomu. Auksu spindinčios lentelės liudija, kad čia buvo supakuota Kuveito užsienio reikalų ministro dovana - šeši tradicinių arabiškų valčių modeliai - kolegai Lietuvos užsienio reikalų ministrui Petrui Vaitiekūnui. A.Valinsko kadencijos pradžioje jis yra dirbęs Seimo vadovo patarėju užsienio politikos klausimais, tačiau vėliau savo noru iš šių pareigų pasitraukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininko apartamentuose A.Valinskas šeimininkavo dešimt mėnesių. Iki tol jie septynis mėnesius buvo tušti. 2008-ųjų kovą dėl skandalo iš parlamento vadovo posto savo noru pasitraukusį Viktorą Muntianą pakeitęs Česlovas Juršėnas nepanoro kraustytis į šias patalpas ir liko dirbti savo senajame kabinete.

Parlamento pirmininko apartamentus sudaro erdvus darbo kabinetas, kur kas mažesnis poilsio kambarys ir nedidelė banketų salė. Kompleksui taip pat priklauso virtuvėlė, tualetas ir mažas kirpyklos kambarys. Seimo pirmininko apartamentai ne kartą remontuoti ir atnaujinti, tačiau juose iki šiol išlaikytas sovietmečio stilius.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų