REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vuelta a España“ – per plauką nuo skandalo

18 etape, kurį laimėjo airis Philipas Deignanas („Cervélo“), patekęs į lyderių 10-tuką ir tapęs vienu iš Alejandro Valverde's konkurentų, daugiau kaip 100 dviratininkų buvo pareiškę norą trauktis iš „Vueltos“ lenktynių.

REKLAMA
REKLAMA

To dar nebuvo...

18 etapas nuskambėjo lig šiol negirdėtu dalyku – virš 100 „Vuelta a España“ dalyvių buvo nusiteikę nestoti prie starto linijos šiandieną, tačiau, lenktynių organizatoriams pagrasinus skirti kiekvienam po 100 Šveicarijos frankų baudą, lenktynės prasidėjo numatyta tvarka. Startavo 141 dviratininkas, iš kurių etapą laimėjo airis Philipas Deignanas („Cervélo“), aplenkęs čeką Romaną Kreuzigerį (+3 sek.) ir daną Jakobą Fuglsangą (+16 sek.).

REKLAMA

Nestartavo

Nepaisant skandalingos lenktynių pradžios, šiandienos distancijos vis dėlto nepradėjo 4 dviratininkai: tai „astanietis“ Maximas Iglinskis ir Bertas Grabschas„Columbios“, ir net 2 komandos „Garmin“ nariai, kurių vieną (Christianą Meierį) pasiekė žinia apie brolio mirtį.

Nebaigė distancijos

Tarp pasitraukusiųjų iš lenktynių trasos – taip pat 4 dalyviai, iš kurių vienas – jau trečias „Garmin“ narys – Thomas Danielsonas, po vakar bendroje įskaitoje buvęs 9 vietoje, ir vienas iš geriausių sprinterių – Geraldas Ciolekas („Milram“).

REKLAMA
REKLAMA

Etapo rezultatai

Didieji pretendentai į lyderio vietą finišavo praėjus beveik 10 min. nuo etapo laimėtojo. C. Evansas – 17-as, S. Sánchezas – 19-as, A. Valverde – 20-as, I. Basso – 25-as, R. Gesinkas – 26-as.

Bendroje įskaitoje, po 18 etapo, amerikiečio Th. Danielsono vietą užėmė šios dienos laimėtojas iš Airijos – Philipas Deignanas, o lyderio pozicijoje toliau laikosi Alejandro Valverde, pirmaudamas prieš Robertą Gesinką 32 sek.:

1. Alejandro Valverde (ESP/Caisse) 78 val. 56 min. 42 sek.

2. Robertas Gesinkas (NED/Rabobank) +32 sek.

3. Samuelis Sánchezas (ESP/Euskaltel)  +1 min. 10 sek.

4. Ivanas Basso (ITA/Liquigas)               +1 min. 29 sek.

5. Cadelis Evansas (AUS/Silence-Lotto) +1 min. 51 sek.

6. Ezequielis Mosquera (ESP/Xacobeo) +1 min. 55 sek.

7. Joaquinas Rodriguezas (ESP/Caisse)  +5 min. 54 sek.

8. Paolo Tiralongo (ITA/Lampre)           +6 min. 35 sek.

9. Philipas Deignanas (ISL/Columbia)   +7 min. 49 sek.

10. Juanas José Cobo (ESP/Fuji)        +10 min. 46 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos įskaitos

Taškų įskaitoje su žymia persvara išsiveržęs į priekį – vokietis André Greipelis („Columbia“) – 121 taškas. 2 vietoje – italas Daniele Bennati iš „Liquigas“ – 81 taškas. 3 vietoje laikosi lenktynių lyderis, ispanas Alejandro Valverde („Caisse d’Epargne“) su 80 taškų.

Kalnų įskaitoje dar labiau padidino taškų skirtumą prancūzas Davidas Moncoutié („Cofidis“), surinkęs jau 186 taškus ir jau daugiau kaip du kartus lenkiantis ispaną Davidą de la Fuente („Fuji“), turintį 89 taškus.

REKLAMA

Kombinuotoje įskaitoje laimi Alejandro Valverde (10 taškų), antras po ispano – olandas Robertas Gesinkas (11 taškų).

Komandinėje įskaitoje pirmauja „Xacobeo Galicia“. „Caisse d’Epargne“ nukrito į 3 vietą (+29 min. 12 sek.), o į 2 vietą pakilo komanda „Astana“ (+27 min. 10 sek.).

*

Penktadienį bus dar vienas kalnų etapas, distancijoje „Avila – La Granja. Real Fábrica de Cristales“ (179,8 km), po kurio lyderių piramidė gali subyrėti. Šeštadienį priešpaskutinį kartą dviratininkai turės galimybę pagerinti savo rezultatus atskiro starto lenktynės Toledo mieste ir galiausiai – sekmadienį, finaliniame lygumos etape Madride, rugsėjo 20 d. sužinosime, kuris iš „Vuelta a España“ dalyvių buvo ištvermingiausias ir kuriam atiteks šių metų apdovanojimas.

Susiję tekstai:

„Vueltos“ lyderiui – vis mažiau konkurentų

Pasitraukė dar du „Vueltos“ favoritai

„La Vuelta“: lyderių gretos nesikeičia

„Vuelta a España“: Alejandro Valverde pirmauja net keliose įskaitose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų