REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Uždarius Ignalinos atominę elektrinę, elektra nuo kitų metų brangs 8–10 centų, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA


Elektra gali šiek teik pabrangti, bet ne tiek, kiek buvo skaičiuojama praėjusių metų pradžioje, kad kaina padidės dvigubai, nuo 36 iki 80 centų“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime kalbėjo Premjeras.

REKLAMA


Anksčiau teigta, kad nuo naujų metų elektra vartotojams galėtų brangti 10-15 centų.


Anot energetikos ministro Arvydo Sekmoko, elektros kaina priklausys nuo energetinių išteklių kainos pasaulinėse rinkose.


Trečdalis elektros bus gaminama Elektrėnų elektrinėje, elektros kaina priklausys nuo to, kiek teks sumokėti už dujas ir mazutą. Prognozuojama, kad Elektrėnų elektrinės pagamintos energijos kaina bus apie 28 centai“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA


Anot jo, numatoma supirkti 3 teravatvalandes termofikacinių elektrinių pagamintos energijos, 1,15 teravatvalndžių hidroelektrinėse pagamintos energijos ir 0,35 teravatvalandės – iš atsinaujinančių šaltinių pagamintos energijos.


Dalis elektros bus perkama pagal išankstines sutartis. Derybos jau vyksta su Estijos energija, šio mėnesio pabaigoje numatoma pasirašyti susitarimus dėl 1 teravatvalandės pirkimo. Dalis bus perkama iš „Latenergo“, nes kai kurių sezonų metu, ypač pavasarį, hidroelektrinės turi energijos perteklių.


Kitas šaltinis yra Ukraina, ten vyksta derinimai. Planuojama elektros pirkti ir iš Rusijos. 35 proc. energijos bus perkama rinkoje valandinėm, paros ir savaitinėm apimtimis“, – kalbėjo A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų