REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai neatsilaikė ir prieš Serbiją

Europos čempionate Lietuvos rinktinei nepavyko trinktelti durimis ir finišuoti pergale – paskutinėse rungtynėse su Serbija mūsiškiai pralaimėjo 79:89 (19:23, 18:18, 24:22, 18:26) ir užėmė itin kuklią dvyliktą vietą.

Europos čempionate Lietuvos rinktinei nepavyko trinktelti durimis ir finišuoti pergale – paskutinėse rungtynėse su Serbija mūsiškiai pralaimėjo 79:89 (19:23, 18:18, 24:22, 18:26) ir užėmė itin kuklią dvyliktą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors rungtynes dvitaškiai pradėjo Jonas Mačiulis ir Marijonas Petravičius, serbai netrukus atsakė šešiais taškais iš eilės ir sužaidus dvi su puse minutės jau pirmavo 6:4. Dar du M.Petravičiaus metimai neturkus dar kartą leido lietuviams išsiveržti į priekį (8:6), tačiau Urošo Tripkovičiaus metimų serija sugrąžino pranašumą serbams - 11:8.

REKLAMA

Likus žaisti tris minutes Serbijos rinktinės kapitonas Nenadas Krstičius pelnė keturis taškus iš eilės, dvitaškį pridėjo U.Tripkovičius ir varžovų persvara dar labiau išaugo - 21:14. Ketvirčio pabaigoje Roberto Javtoko ir Lino Kleizos tikslių metimų dėka lietuviams pavyko priartėti, tačiau po pirmųjų dešimties minučių Serbija priekyje - 23:19.

Antrajame kėlinyje sužaidus tris minutes L.Kleiza ir Tomas Delininkaitis tiksliai baigė dvi lietuvių atakas iš eilės, mūsiškiai laimėjo atkarpą 6:2 ir Lietuvos rinktinė susigrąžino minimalią persvarą - 25:24. Į aikštelę sugrįžęs Milošas Teodosišius tolimu metimu vėl išvedė serbus į priekį (27:25), o N.Krstičius baudų metimais tą pranašumą dar labiau padidino - 29:25.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Darjušo Lavrinovičiaus tritaškis lietuvių deficitą buvo sumažinęs iki minimumo (30:31), Milanas Mačvanas netrukus atsakė tuo pačiu - 30:34. D.Lavrinovičiaus ir M.Petravičiaus dvitaškiai likus žaisti dvi minutes atstatė pusiausvyrą (34:34), tačiau per likusį laiką šiek tiek geriau sekėsi serbams, kurie ir po dviejų kėlinių buvo priekyje - 41:37.

Po didžiosios pertraukos J.Mačiulio dviejų tolimų metimų įkvėpti lietuviai laimėjo trijų minučių atkarpą 13:5 ir po Kšyštofo Lavrinovičiaus dvitaškio įgijo trijų taškų persvarą - 50:46. Pagaliau agresyvų žaidimą tiek puolime, tiek gynyboje pademonstravę lietuviai jau po keturių ketvirčio minučių privertė varžovus keturis kartus pažeisti taisykles, o K.Lavrinovičiaus baudų metimais dar labiau padidino lietuvių persvarą - 56:49.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi serbai tuoj pat atsake atkarpa 6:2 ir iš lietuvių persvaros vėl teliko trys taškai - 58:55. Negana to, N.Krstičius likus minutei dvitaškiu su pražanga išlygino rezultatą - 61:61. Per likusį laiką taškus pelnė tik M.Teodosičius, todėl po trijų ketvirčių Serbija ir toliau priekyje - 63:61.

Paskutinio ketvirčio pradžioje D.lavrinovičius metimu iš vidutinio nuotolio vėl buvo grąžinęs lietuviams persvarą (67:66), bet M.Teodosičius baudų metimais dar kartą pakeitė pirmaujančią komandą šiose rungtynėse - 68:67. Įpusėjus ketvirčiui iš toli pataikė J.Mačiulis, du baudų metimus pridėjo M.Petravičius ir Lietuvos rinktinės persvara padidėjo iki keturių taškų - 75:71.

REKLAMA

Vis dėlto lietuvius užklupo serbų tritaškių kruša. Du tritaškius pataikė N.Veličkovičius, vieną pridėjo M.Teodosičius ir D.Ivkovičiaus auklėtiniai išsiveržė į priekį - 80:75. Lietuvos krepšininkų šansus nubraukė mūsiškius paskandinusi tritaškių liūtis. Į mūsiškių krepšį krito dar trys tolimi metimai (89:77), po kurių atsitiesti lietuviams nebepavyko. Finalinė sirena paskelbė serbų pergalę rezultatu 89:79.

Lietuviai, be traumuotų Manto Kalniečio ir Simo Jasaičio, bandė bent kiek praskaidrinti Lenkiją užplūdusią mūsų šalies sirgalių armiją, kuri kol kas džiūgavo tik vieną vakarą – po rungtynių su bulgarais.

REKLAMA

Savo ruožtu Serbijos krepšininkams šios dienos mačas – itin svarbus. Iškovoję pergalę jame serbai užsitikrino trečią vietą F grupėje ir ketvirtfinalio dvikovą su rusais.

Ši dvikova paskutine turėtų tapti komandos vyr. treneriui Ramūnui Butautui, kuris netiesiogiai užsiminė, jog po mačo paskelbs apie savo atsistatydinimą.

Per šešerias Senojo žemyno pirmenybių rungtynes Ramūno Butauto auklėtiniai pasiekė vos vieną pergalę. Ji buvo iškovota paskutiniame D grupės mače su Bulgarija, kai laimėjo 84:69 ir prasibrovė į aštuntfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalies komandai Jonas Mačiulis pelnė 20 taškų, Darjušas Lavrinovičius (8 atkovoti kamuoliai) ir Marijonas Petravičius - po 13, Kšištofas Lavrinovičius - 12, Linas Kleiza - 11.

Serbijos ekipoje Milošas Teodosičius (12 rezultatyvių perdavimų) surinko 20 taškų, Nenadas Krstičius ir Novica Veličkovičius - po 16, Urošas Tripkovičius - 14, Milenkas Tepičius - 13.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų