REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio preliminarioje Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje numatyti naujojo Seimo Pirmininko rinkimai. Tačiau kol kas toks nutarimo projektas posėdžių sekretoriate dar neįregistruotas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija į atsilaisvinusią Seimo vadovo kėdę ketina siūlyti laikinai šias pareigas einančią Ireną Degutienę.

REKLAMA

"Mūsų frakcija yra apsisprendusi, kokią kandidatę siūlytų, jeigu būtų koalicijoje sutarta. Nėra paslaptis, kad tai Irenos Degutienės kandidatūra. Vakar frakcijos posėdyje ji vienbalsiai pasiūlyta", - Eltai sakė J. Razma.

Tačiau, anot jo, tam reikalingas kitų valdančiosios koalicijos partnerių pritarimas. "Preliminariai panašu, kad toks pritarimas gali būti, bet dar formalumai tuo klausimu nėra užbaigti", - sakė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė yra įsitikinusi, kad partijos kolegė Irena Degutienė yra pati tinkamiausia kandidatė eiti Seimo Pirmininko pareigas šiuo nelengvu laiku ir pažymi, jog pati yra skatinusi ją imtis šios atsakomybės.

R. Juknevičienė kategoriškai atmetė žiniasklaidoje pasirodžiusią, anot jos, melagingą žinią, neva "kalbama, kad krašto apsaugos ministrė ir partijos pirmoji vicepirmininkė Rasa Juknevičienė kolegoms aiškina, jog toks postas (Seimo vadovės) I. Degutienei yra pernelyg didelė dovana ir gali sukelti nereikalingą konkurenciją partijos lyderiui ir premjerui A. Kubiliui".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, Seimo kuluaruose kaip galimi kandidatai į parlamento vadovo postą minimi Liberalų sąjūdžio lyderis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Seimo vicepirmininkas Algis Kašėta, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, liberalcentristas Raimondas Šukys.

Tikimasi, kad dar trečiadienį valdančioji koalicija apsispręs, kam siūlys Seimo Pirmininko kėdę.

Antradienį už nutarimą, kuriame siūloma A. Valinską atleisti iš Seimo Pirmininko pareigų, balsavo 95 Seimo nariai, 20 buvo prieš, 9 biuleteniai buvo sugadinti.

REKLAMA

A. Valinską atleidus iš Seimo Pirmininko pareigų laikinai Seimo vadovės pareigas eis Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė.

Kaip numato Seimo Statutas, Seimo Pirmininkas renkamas slaptu balsavimu. Kandidatus į Seimo Pirmininko pareigas raštišku pareiškimu gali siūlyti ne mažiau kaip 1/10 Seimo narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų