REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš privataus verslo į biudžetines įstaigas laimės ieškoti pasukę keli garsūs klaipėdiečiai tikina taip pasielgę ne dėl sotesnio kąsnio.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkmečiu ne viena privati įmonė priversta atleisti dalį darbuotojų. Tačiau ne visi jų patenka į gatvę. Kai kurie patys paskuba susirasti saugią užuovėją ministerijose, valstybės įmonėse ar savivaldybių administracijose.

REKLAMA

Vienas jų - nuo rugsėjo 1 dienos uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriumi dirbantis Liudvikas Dūda. 54 metų inžinierius anksčiau vadovavo šiuo metu vos galą su galu suduriančiai statybų bendrovei firmai "Statka". "Taip, "Statkos" veikla šiuo metu pristabdyta, tačiau naujos veiklos ėmiausi tikrai ne dėl to, - LŽ sakė L.Dūda. - Ūkio departamento direktoriaus atlyginimas nėra labai didelis, nors ir mokamas stabiliai. Man jau 54 metai, todėl nutariau pasiieškoti kūrybiškesnio darbo. Dabar negaliu pasakyti, kas bus po metų, gal statybų verslas atsigaus ir man vėl teks stoti prie įmonės vairo, tačiau kol kas grįžti į verslą neplanuoju."

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas taip pat tvirtina valdiško darbo ėmęsis ne dėl geresnių finansinių sąlygų. "Iš paskutiniosios darbovietės, UAB "Eika", manęs nenorėjo paleisti, - LŽ sakė viceministras. - Mane, kaip transporto srities specialistą, į ministeriją asmeniškai pakvietė ministras Eligijus Masiulis, atsisakyti negalėjau."

Prieš imdamasis viceministro pareigų R.Vaštakas buvo "Eikos" Klaipėdos regiono direktorius, iki tol kelerius metus vadovavo laivų krovos AB "Klaipėdos Smeltė". Pastarojo darbo ėmėsi savo noru atsisakęs Seimo nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas klaipėdietis Rolandas Bražinskas nuo liepos 9-osios patarinėja E.Masiuliui su keliais ir automobiliais susijusiais klausimai. Iki tol jis taip pat sukosi privačiame sektoriuje. "Pamaniau, kad metas išaugti iš miesto politiko marškinėlių. Susiklosčius palankiai politinei situacijai buvo mobilizuoti geriausi partijos kadrai ir mane pakvietė į ministeriją", - LŽ aiškino R.Bražinskas.

Nuo birželio 8 dienos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros viršininko pavaduotoju dirba Vidas Karolis. Anksčiau jis buvo UAB "Specialusis autotransportas" generalinis direktorius ir vienas Atliekų tvarkymo kompanijos, privatizavusios "Specialųjį transportą", akcininkų.

Mindaugas MILINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų