REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtąją nesėkmę per penkis Europos krepšinio čempionato susitikimus patyrusios Lietuvos rinktinės vyr. treneris Ramūnas Butautas apgailestavo, kad komanda gerai žaisti sugebėjo tik pirmąjį kėlinį.

REKLAMA
REKLAMA

„Eilinės blogos mūsų rungtynės. Gerai sužaidėme tik pirmąjį kėlinį, o vėliau mūsų veiksmai išsiderino. Prieš varžovų spaudimą žaidėme net ne blogai, o siaubingai. Mums šiame čempionate liko vienerios rungtynės ir tikiuosi, kad vyrai sugebės garbingai užbaigti pirmenybes“, - po rungtynių teigė R.Butautas.

REKLAMA

Treneris taip pat teigė, kad apie savo sprendimus dėl rinktinės vyr. trenerio posto papasakos po paskutinių rungtynių su Serbijos ekipa. Tačiau iškart pažymėjo, kad atsakymą visi tikriausiai ir taip puikiai žino.

- Ką kalbėjote žaidėjams po rungtynių?

- Dar nekalbėjau, nespėjau.

- Rungtynėms prieš serbus nusiteiksit?

- Nors mums tos rungtynės nieko nelemia, mes taip čempionato baigti negalime. Tikrai nenuleisime rankų. Aš tikiu savo vyrais ir manau, kad mes pasipriešinsime Serbijos rinktinei.

REKLAMA
REKLAMA

- Žiūrint retrospektyviai, nebuvo avantiūriška į čempionatą važiuoti keturiais gynėjais?

- Mes būtent dėl to ir stiprinome šią poziciją, atsisakydami Pauliaus Jankūno, kurio mes šiandien galbūt pasigendame. Bet žinote, po mūšio kumščiais nemojuojama. Tada buvo viena situacija, dabar mes patekome į visai kitokią. Aišku, mes dabar svarstome, kas būtų, kaip būtų, bet šiandien neatsirado žmogus, kuris galėtų žaisti prieš spaudimą. Šią problemą mes turime viso čempionato metu, todėl toks ir žaidimas.

- Manto Kalniečio žaidimas starto penkete reiškia klaidos, jog anksčiau jo neišnaudojote, pripažinimą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Niekada nesikračiau savo klaidų, nes aš noriu tobulėti. Galbūt tai buvo mano klaida. Galbūt reikėjo juo pasitikėti anksčiau... Nenoriu kalbėti, nenoriu spėlioti, bet galbūt mums koją pakišo pernelyg geras žaidimas rungtynėse Vilniuje prieš Ispaniją. Galvojau, kad tai padės, komanda pajus pasitikėjimą savo jėgomis, bet tai padarė "meškos paslaugą". Orientuodamiesi į tas rungtynes klydome tiek aš, tiek žaidėjai, tiek visi.

- Prieš čempionatą tikslas buvo patekti į pasaulio čempionatą. Tikslas neįvykdytas. Kokie jūsų tolimesni planai?

- Kadangi dar liko vienerios rungtynės, aš jums po jų į šį klausimą atsakysiu. Bet atsakymą turbūt jūs visi žinote.

Eimantas Skersis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų