REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Serena Williams (WTA 2) sulaukė griežtų sankcijų už tai, kad „US Open“ pusfinalio mače su belge Kim Clijsters įsiuto ant teisėjos ir pagrasino ją nužudyti – 27-erių metų amerikietei skirta rekordinė bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad S. Williams turnyro organizatoriams turės sumokėti net 10,5 tūkst. JAV dolerių. Be to, jai gresia ir diskvalifikacija. Bet kokiu atveju tai yra didžiausia moterų teniso atstovei skirta bausmė per visą šios sporto šakos istoriją.

REKLAMA

„Už nesportinį elgesį turnyro pusfinalyje Serenai Williams buvo nubausta maksimalia 10 tūkst. JAV dolerių bauda. Dar 500 JAV dolerių ji turės sumokėti už tai, kad per dvikovą sudaužė raketę.“

Priminsime, kad praėjusių metų „US Open“ čempionė S. Williams dvikovoje su belge Kim Clijsters atsiliko 4:6, 5:6 ir 15:30, kai viena iš linijas stebinčių arbitrių užfiksavo, kad antrojo padavimo metu amerikietė užmynė galinę liniją. Tokiu būdu S. Williams atsidūrė ant bedugnės krašto, nes rezultatas tapo jau 15:40 ir K. Clijsters nuo kelialapio į finalą skyrė jau tik vienas laimėtas taškas.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikietė po tokio teisėjų sprendimo tiesiog įsiuto ir pribėgusi prie jos klaidą užfiksavusios arbitrės  išplūdo ją necenzūriniais žodžiais, pagrasino, kad ją nužudys ir pradėjo mosuoti rakete. Arbitrė, nieko nelaukusi nubėgo pasiskųsti pagrindiniam teisėjui, ir šis priėmė verdiktą – paskelbė S. Williams pralaimėjimą 4:6, 5:7.

„Aš jai tikrai nesakiau, kad ją nužudysiu“, – pagrindiniam teisėjui tvirtino 27-erių metų JAV atstovė, tačiau tai jos nebeišgelbėjo.

Po mačo JAV atstovė apgailestavo dėl tokio savo poelgio:

„Visi galėjo matyti, su kokia aistra aš tą dieną kovojau, todėl jiems neturėtų būti sunku suprasti, kodėl aš po neteisingo linijos teisėjos sprendimo taip įsiutau ir nesutvardžiau savo emocijų bei sukėliau visą tą incidentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau padėkoti savo sirgaliams ir visiems, kurie mane palaiko, už supratingumą. Juk aš tik žmogus. Su nekantrumu laukiu naujų turnyrų ir naujų kovų. Tikiuosi, pasimokysiu iš šios savo klaidos ir įgysiu dar daugiau patirties.“

Tiesa, S. Williams gali tekti kurį laiką pailsėti nuo didžiojo sporto. Teisėjai vis dar sprendžia, ar nereikėtų amerikietės kuriam laikui diskvalifikuoti.

„Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų taisyklės numato, kad tam tikrais atvejais prasižengusiems sportininkams gali būti skirtos ir papildomos baudos. Kadangi S. Williams elgesys buvo ne tik neprofesionalus, bet ir netinkamas, bus pradėtas tyrimas.

Nesvarbu, kokios yra aplinkybės. Nė vienas tenisininkas neturi teisės taip elgtis ir likti nenubaustas,“ – tikina teisėjai.

Siūlome pasižiūrėti incidento VIDEO:



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų