REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors prestižinio „US Open“ turnyro moterų varžybos jau baigėsi, vyrai dar tęsia savo kovą. Vakar buvo sužaisti abu pusfinaliai, po kurių paaiškėjo, kas surems špagas šiandien vyksiančiame finale, – tai šveicaras Rogersi Federeris ir argentinietis Juanas Martinas del Potro.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanas Rafaelis Nadalis – sutryptas

Kiek nelauktai baigėsi pirmojo pusfinalio tarp ispano Rafaelio Nadalio (ATP 3) ir argentiniečio Juano Martino del Potro (ATP 6) akistata. Mūšyje dėl kelialapio į finalą buvo tikimasi labai atkaklios, gal net visų penkių setų pareikalausiančios kovos, o viskas užtruko tik tris setus – 2 val. 20 min.

REKLAMA

Netrukus savo 21-ąjį gimtadienį švęsiantis J. Martinas del Potro 6:2, 6:2, 6:2 tiesiog nušlavė sau nuo kelio kairiarankį maljorkietį ir lengvai žengė į „US Open“ finalą.

Po šios dvikovos galingai smūgiais pasižymintis argentinietis stengėsi išlikti santūrus:

„Labai sunku kalbėti iškart po mačo. Tai – pats mėgstamiausias mano turnyras ir dar negaliu patikėti tuo, ką padariau. Aš esu labai arti savo svajonės – laimėti šį turnyrą. Tikiuosi, kad man tai pavyks. Finale aš kausiuosi iki paskutinio taško, ne tai bus pats svarbiausias įvykis mano gyvenime.“

REKLAMA
REKLAMA

„Ir atsiprašau, kad žiūrovai neišvys dar vienos Rogerio Federerio bei Rafaelio Nadalio susitikimo,“ –   gera nuotaika nesiskundė J. Martinas del Potro, kuriam tai bus pirmasis „Grand Slam“ finalas.

Tuo tarpu Rafa buvo nusivylęs savimi ir šiais metais:

„Šie metai man yra truputį nesėkmingi. Nors juos pradėjau gerai, paskui viskas pasikeitė, bet toks jau yra tas sportas. Kaip ir turnyre Sinsinatyje, taip ir čia, aš turėjau sveikatos problemų, kurios man trukdė paduoti kamuoliuką. Tačiau J. Martinas del Potro žaidė tikrai gerai ir aš labai džiaugiuosi dėl jo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šveicarų maestro – per žingsnį nuo šeštojo titulo

Kitas pusfinalis tarp šveicaro Rogerio Federerio (ATP 1) ir serbo Novako Djokovičiaus (ATP 4) užtruko kiek ilgiau – 2 val. 34 min, tačiau jame staigmenų neužfiksuota. Stipriausias planetos tenisininkas laimėjo 7:6(7-3), 7:5, 7:5 ir priartėjo prie jau šeštojo iš eilės „US Open“ titulo ir 16-ojo iš viso „Grand Slam“ trofėjaus.

Trečiajame sete šveicarų maestro rezultatui esant 6:5 ir 30:0 jo naudai bei teisę į padavimą turint N. Djokovičiui atliko fantastišką smūgį tarp kojų nusisukęs – po jo kamuoliukas ne tik perskrido per tinklą, bet ir nusileido serbo aikštelės pusėje bei suteikė R. Federeriui net trigubą šansą laimėti mačą, nes rezultatas tapo 40:0.

REKLAMA

Po šios dvikovos šveicaras prisipažino, kad tai buvo pats įspūdingiausias ir geriausias jo smūgis per visą karjerą:

„Buvau labai sunkioje situacijoje, todėl net neturėjau, ką prarasti, ar iš ko rinktis. Tai buvo pats geriausias smūgis mano karjeroje. Apskritai šiandien man žaisti buvo tikras malonumas.“

„Kalbant apie finalą, jis bus tikrai nelengvas. Prisimenu, kad šiemet „Roland Garros“ turnyro pusfinalyje su J. Martinu del Potro žaidžiau net penkis setus, todėl žinau, kad ir mūsų mačas „US Open“ finale bus tikrai jaudinantis reginys,“ – tikino R. Federeris.

REKLAMA

Po nesėkmės pusfinalyje serbas N. Djokovičius tik kraipė galvą:

„Kai labiausiai reikia, R. Federeris atlieka tokius fantastiškus ir tikslius smūgius, kurie tik patvirtina tai, kad jis yra geriausias pasaulyje. I nieko čia nepadarysi“.

Intriguojančios finalo dvikovos tarp R. Federerio ir J. M. del Potro pradžia – šiandien 23 val. 5 min. Lietuvos laiku.

Priminsime, kad „US Open“ turnyrą pradėjo visas planetos teniso elitas – po 128 stipriausius vyrus ir moteris. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks įspūdingi prizai – net po 1,6 mln. JAV dolerių.

Net nuo 1881 metų vykstančio „US Open“ turnyro bendrą prizų fondą sudaro rekordinė 21,6 mln. JAV dolerių suma.






Siūlome pasižiūrėti įspūdingą R. Federerio smūgį, kurį jis pats pavadino geriausiu per visą savo karjerą:



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų