REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Vaitkus neįveikė finalinio „Tour of Missouri“ etapo

Paskutiniame „Tour of Missouri“ etape, po kurio geltonus nugalėtojo marškinėlius (angl. Leader jersey) iškovojo amerikietis Davidas Zabriskie („Garmin-Slipstream“), iškrito 17 dviratininkų, tarp kurių – ir lietuvis Tomas Vaitkus („Astana“).

REKLAMA
REKLAMA

7 etapas, kurį laimėjo kanadietis Martinas Gilbert („Planet Energy“), buvo nesėkmingas ne tik Tomui Vaitkui. Iš lenktynių pasitraukė vienas didžiausių „Tour of Missouri“ favoritų ir vienas geriausių Amerikos sprinterių,– argentinietis Juanas José Haedo („Saxo Bank“), daugumoje „Tour of Missouri“ etapų figuravęs pirmųjų finišuotojų gretose, ir 1, 2, 3 etape užėmęs 3 vietą, o 4 etape (vienąkart) iškopęs į lyderio poziciją.

REKLAMA

Nusisuko fortūna

T. Vaitkų lydėjo sėkmė pirmuose lenktynių etapuose. Jau po 1 etapo lietuvis pateko į lyderių gretas (4 vieta bendroje įskaitoje). 2-3 etapuose T. Vaitkus užėmė 5 vietą. Po 4 etapo nukrito į 6 vietą, o galiausiai – iškrito iš 10-tuko. Lenktynių finalo išvakarėse Tomas Vaitkus bendroje įskaitoje užėmė 40 vietą.

Tikras happy-endas

Kiek linksmesnė pabaiga – kitam „astaniečiui“, amerikiečiui Leviui Leipheimeriui, kuris į geriausiųjų 10-tuką pateko įsibėgėjus lenktynėms – po 5 etapo, užėmęs Tomo Vaitkaus vietą ir išsaugojęs ją iki lenktynių pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinė įskaita

1. David Zabriskie (USA/Garmin-Slipstream)    22 val. 26 min. 56 sek.

2. Gustavas Larssonas (SWE/Saxo Bank)          +30 sek.

3. Marco Pinotti (ITA/Columbia)                       +42 sek.

4. Tomas Zirbelas (USA/Jelly Belly)                   +44 sek.

5. Dario Cataldo (ITA/Quick Step)                    +1 min. 02 sek.

6. Levis Leipheimeris (USA/Astana)                   +1 min. 09 sek.

7. Benas Jacques-Maynes’as (USA/Bissel)         +1 min. 13 sek.

8. Dominique Cornu (BEL/Quick Step)              +1 min. 15 sek.

9. Larsas Yttingas Bakas (DEN/Saxo Bank)       +1 min. 16 sek.

10. Rory’s Sutherlandas (AUS/OUCH-Maxxis) +1 min. 22 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos įskaitos

Norvegas Thoras Hushovdas („Cervélo“) užtikrintai laimėjo taškų įskaitą (76 taškai) ir „Edward Jones Sprint“ marškinėlius (žali). Iškritus argentiniečiui J. J. Haedo, antras po norvego liko paskutiniojo, 7 etapo, laimėtojas, Martinas Gilbert („Planet Energy“) su 32 taškais.

Mėlynuosius „Kalnų karaliaus“ marškinėlius (angl. „Michelob Ultra King of the Mountain“) iškovojo meksikietis Moises Aldape Chavezas („Team Type 1“), surinkęs 45 taškus ir nenusileidęs danui Ch. Sörensenui („Saxo Bank“), turinčiam 36 taškus.

REKLAMA

Geriausio jauniaus (angl. „Glacial Best Young Rider“) marškinėliai (balti) įteikti italui Dario Cataldo („Quick Step“). Jo komandos draugas Dominique Cornu taip ir nepavijo, atsilikęs 13 sek.

Komandinėje įskaitoje geriausia pripažinta danų komanda „Saxo Bank“, nuo kurios 18 sek. atsiliko amerikiečių komanda „Bissel Pro Cycling“.

*

Šiemet „Tour of Missouri“ lenktynės vyko JAV 3-ią kartą. Lenktynėse dalyvavo 118 profesionalių dviratininkų, atstovaujančių 23 valstybes ir 20 komandų, kurių tarpe buvo ir dviratininkas iš Lietuvos – Tomas Vaitkus („Astana“).

REKLAMA

2007 metais „Tour of Missouri“ lenktynes laimėjo George'as Hincapie, 2008 m.– Christianas Vande Velde.

Lenktynės truko 7 dienas, kurių metu buvo įveikti 7 etapai. Bendras distancijos ilgis – 980 km. Šiemet lenktynių maršrutas driekėsi iš rytų į vakarus, startavęs St. Louis’e ir užsibaigęs Kansas City’je. Tuo tarpu 2007 ir 2008 metais lenktynės vyko iš vakarų į rytus: startas – Kansas City’je, finišas – St. Louis’e.

Susiję tekstai:

„Tour of Missouri“ finalo išvakarėse Tomas Vaitkus – 40-tas

„Tour of Missouri“: T. Vaitkus iškrito iš 10-tuko (papildyta)

„Tour of Missouri“: T. Vaitkus neatsilieka

„Tour of Missouri“: Tomas Vaitkus – penktas ir lipa lyderiams ant kulnų

„Tour of Missouri“: Tomas Vaitkus – 5-tuke

„Tour of Missouri“: lyderių gretose - ir Tomas Vaitkus (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų