REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia košmarišką pasirodymą Europos čempionate Lenkijoje. Pirmosiose Senojo žemyno pirmenybių antrojo etapo rungtynėse lietuviai turėjo pripažinti ir Slovėnijos krepšininkų pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmos minutės parodė, kad žaidžiame kaip komanda, tačiau, kai pradėjo sektis, rėmėmės individualiais veiksmais ir slovėnai perėmė iniciatyvą, o mums jos susigrąžinti nebepavyko“, - pralaimėjimo priežastis trumpai įvardijo Lietuvos komandos puolėjas Jonas Mačiulis.

REKLAMA

Naujasis Milano „Armani Jeans“ klubo žaidėjas dar nepraranda optimizmo. Buvęs žalgirietis nori įrodyti, kad rinktinė nėra visiškai beviltiška.

- Ko trūksta? Ar, kaip sakė Robertas Javokas, kiaušų, ar šalto proto?

- Manau, kad abiejų dalykų. Neturime dvasinio lyderio, kuris visus užvestų. Taip pat trūksta tokio žaidėjo, kuris svarbiais momentais imtųsi iniciatyvos.

- Pasirengimo etape rinktinės lyderis buvo Linas Kleiza. Kaip manai, kodėl čempionato metu žaidimas jam nesiklijuoja?


- Galbūt Linui nesiseka dėl to, kad visi analizuoja mūsų žaidimą, žino, kuriuos krepšininkus reikia prižiūrėti labiausiai ir daugiausiai skirti dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

- Visi komandoje atrodo nusiminę. Kaip pats jautiesi?

- Kai išeini į aikštelę, kovoji iš visų jėgų, tačiau kai pradeda nesisekti, jėgos tave apleidžia. Rytoj reikia eiti į treniruotę, stengtis kažką keisti. Liko dvi varžybos, kuriose turime parodyti, jog nesame visiškai beviltiški. Turime užsitarnauti savigarbą prieš tuos, kurie mus palaiko. Sirgaliams reikia atsidėkoti bent gražiu žaidimu.

- Gal dėl derinių gausos maišotės?

- Tų derinių nėra per daug, juos mokame, stengiames. Juos gerai atliekame, tačiau nepasinaudojame progomis. Niekas kitas nėra kaltas, tik pats žaidėjas. Nežinau, galbūt čia dėl nesusikaupimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Komandai trūksta pasitikėjimo savo jėgomis?

- Galbūt ir trūksta. Vis dėlto krepšinis yra toks žaidimas, kur psichologija lemia tikrai daug.

- Ką galvojate apie artėjančias rungtynes su ispanais?

- Rankų nenuleisime, eisime kautis. Bandysime kabintis, o kaip bus, taip bus, pažiūrėsime po rungtynių. Turime šansų laimėti prieš ispanus. Tai įrodėme Vilniuje. Šiame čempionate jie nerodo gero žaidimo, todėl viskas mūsų rankose. Jei sugebėsime susikaupti, visko gali būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų