REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ąžuoliukas“ yra ne tik išskirtinis kolektyvas ir unikalus choras, bet ir asmenybių ugdymo mokykla, pažymi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama 50-mečio jubiliejų švenčiantį berniukų ir jaunuolių chorą „Ąžuoliukas“.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ mini pirmosios repeticijos 50-metį.

REKLAMA

„Prieš 50 metų į pirmąją repeticiją suburtas maestro Hermano Perelšteino, šiandien vadovaujamas maestro Vytauto Miškinio, „Ąžuoliukas“ yra ne tik išskirtinis kolektyvas ir unikalus choras, bet ir antrieji namai jau kelintai savo narių kartai. Tai asmenybių ugdymo mokykla, išleidusi į gyvenimo kelią ne tik garsių muzikų, bet ir verslininkų, politikų, visuomenės veikėjų, palikusi neblėstantį įspūdį ir stiprų tarpusavio ryšį“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, „Ąžuoliuko“ mokykla suteikia gebėjimą susivokti ne tik muzikoje ir mene, bet ir gyvenime. „Ąžuoliukas“ nuo pat pirmosios repeticijos moko daug daugiau nei dainuoti: dirbti drauge, suprasti kitą žmogų, subtiliai jausti ir mylėti.

„Būti „ąžuoliuku“ - reiškia jausti tradiciją, gyvą kartų ryšį ir kultūrinį identitetą“, - pažymi D. Grybauskaitė, linkėdama, kad „Ąžuoliuke“ dainavusių tėvų ir dainuojančių sūnų pėdomis eitų ir anūkai, ir proanūkiai, kad gyvybingas kūrybos ciklas ir toliau jungtų šeimas, kartas, visuomenę, profesijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog jubiliejaus proga kolektyvas, vadovaujamas V. Miškinio, vilniečius ir sostinės svečius šeštadienį kviečia į jubiliejinę repeticiją, kurioje laukiami visi - ne tik buvę, esami ar būsimi ąžuoliukai, bet ir tie, kurie vertina chorinę muziką.

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks visų kartų ąžuoliukų ir jų klausytojų susitikimas, o vėliau - koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šeštadienio renginiais startuoja „Ąžuoliuko“ jubiliejinis sezonas. Iki pat 2010 m. vasaros chorinio meno gerbėjai bus lepinami įvairiais „Ąžuoliuko“ koncertais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų