REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, penktadienį, turėję vykti paskutinio šių metų „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) turnyro „US Open“ moterų varžybų pusfinaliai net neprasidėjo. Visas organizatorių kortas sumaišė antrą dieną iš eilės Niujorke lyg iš kibiro pilantis lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių visos planuotos dvikovos, t. y. vyrų varžybų letvirtfinalis tarp Rafaelio Nadalio (ATP 3) ir Fernando Gonzalezo (ATP 11), bei moterų pusfinalio akistatos tarp Kim Clijsters ir Serenos Williams (WTA 2) bei Carolinos Wozniacki (WTA 9) ir Yaninos Wickmayer (WTA 50), buvo kelis kartus nukeltos tikintis, kad nustos lyti, bet to sulaukti taip ir nepavyko.

REKLAMA

Tokiu būdu tapo aišku, kad šiemet „US Open“ turnyro vyrų vienetų varžybų finalas bus žaidžiamas netradiciniu laiku – ne sekmadienį, kaip įprasta, o pirmadienį.

Šiandien 19 val. Lietuvos laiku pirmieji į kortus turėtų išbėgti ispanas R. Nadalis ir F. Gonzalezas, kurie savo mačą pradėjo dar ketvirtadienį, bet po 2 val. 3 min. kovos ir rezultatui esant 7:6, 6:6 (3-2) ispano naudai, prapliūpo lietus, kuris jau tęsiasi dvi dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai savo santykius baigsis aiškintis šie tenisininkai, raketes surems danė C. Wozniacki ir belgė Y. Wickmayer, o po jų susigrums tikros moterų teniso pasaulio gigantės – belgė K. Clijsters ir amerikietė S. Williams.

Tuo tarpu vyrų varžybų pusfinaliai tarp Rogerio Federerio (ATP 1) ir serbo Novako Djokovičiaus (ATP 4) bei argentiniečio Juano Martino del Potro (ATP 6) ir R. Nadalio ir F. Gonzalezo poros nugalėtojo bus žaidžiami jau tik sekmadienį, kaip ir moterų finalas.

Tuo turnyras nesibaigs: pirmadienį vyks paskutinis jo mūšis – vyrų finalas.

* * *

Priminsime, kad į vieną didžiausių JAV miestų sugužėjo visas planetos teniso elitas – po 128 stipriausius vyrus ir moteris. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks įspūdingi prizai – net po 1,6 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovos kortuose vyks dvi savaites, o arenose per jas apsilankys net apie 700 tūkstančių sirgalių. Dar keliskart daugiau žiūrovų mačus stebės prie televizoriaus ekranų ar per internetą.

Net nuo 1881 metų vykstančio „US Open“ turnyro bendrą prizų fondą sudaro rekordinė 21,6 mln. JAV dolerių suma.

s

AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų