REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 22 val. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė F grupėje pradės antrąjį Europos čempionato etapą. Norėdami jį įveikti lietuviai per tris mačus turės iškovoti bent dvi pergales. Pirmąją iš jų reikėtų iškovoti jau prieš Slovėniją. Ar pavyks?

REKLAMA
REKLAMA

Prognozės – liūdnos

Viso pasaulio lažybų bendrovės šios dienos akistatos favoritais laiko ne mūsiškius, o Slovėnijos krepšininkus. Tiesa, rungtynės turėtų būti apylygės ir atkaklios.

REKLAMA

Slovėnams favoritų etiketė klijuojama ne tik dėl jų sėkmingesnio starto šių metų Senojo žemyno pirmenybėse, bet ir dėl to, kad į jų gretas po traumos grįžta patyręs lyderis – puolėjas Matjažas Smodišas iš Maskvos CSKA ekipos.

Pasak lošybininkų, Ramūno Butauto vyrų galimybės šiandien įveikti slovėnus yra vos 35 procentai, koeficientas 2,9. Tuo tarpu Slovėnijos triumfui skiriama net 70 procentų, koeficientas 1,4.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad slovėnai pergalę pasieks pačioje dvikovos pabaigoje maždaug penkių taškų skirtumu – 79:74.

Ar pagerės žaidimas?

Paskutinis oficialus abiejų šių komandų susitikimas įvyko 2007 metais Europos čempionate Serbijoje. Tada lietuviai, vedami Ramūno Šiškausko, pelniusio 21 tašką, taip pat antrajame varžybų etape pranoko priešininkus rezultatu 80:61.

Tiesa, nuo to laiko daug kas pasikeitė. Mūsų rinktinę paliko visas būrys pačių ryškiausių žvaigždžių, o jas pakeisti neatsirado kam. Bent jau taip atrodo po lietuvių pasirodymo D grupėje, kur jie pergalės skonį pajuto tik dvikovoje su bulgarais, o tiek turkams 76:84, tiek lenkams 75:86 neprilygo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slovėnijos rinktinė, atvirkščiai, savo žaidimu grupės varžybose užtildė visus kritikus. Slovėnai 72:59 įveikė Didžiąją Britaniją, 80:69 parklupdė Serbiją ir tik po pratęsimo 84:90 apmaudžiai nusileido Ispanijai.

Rezultatyviausiai slovėnų gretose kol kas žaidžia gynėjas Jaka Lakovičius, įmetantis po 14 taškų per mačą, ir vidurio puolėjas Erazemas Lorbekas, surenkantis po 13,7 taško. Savo ruožtu iš lietuvių sėkmingiausiai puolime darbuojasi Marijonas Petravičius ir Simas Jasaitis, pelnantys atitinkamai 15,7 ir 15,3 taško.

Ar šie krepšininkai ir vėl temps savo komandas į priekį ir kuriems iš jų tai seksis daryti geriau? Atsakymas jau šį vakarą 22 val. Lodzėje prasidėsiančiose rungtynėse.

Rungtynių eigą ir rezultatą galėsite gyvai sekti portale „Balsas.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų