REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Kitas kampas” - ko gero, vienintelis šalyje spektaklis, kurio scenarijus ir tekstai prieš pasirodymą nežinomi ne tik žiūrovams, bet ir patiems aktoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Du kartus per mėnesį Vilniaus mažajame teatre vykstantys improvizuoti vaidinimai, kai aktoriai geba įkūnyti čia pat žiūrovų mestelėtą situaciją, - ypač lankomi publikos. “Kitas kampas” Vilniaus mažajame teatre sutraukia tiek žiūrovų, jog retas kuris atsisako improvizuotą spektaklį žiūrėti ant kietų teatro salės laiptelių.

REKLAMA

Galbūt “Kito kampo” populiarumą lėmė tai, kad aktoriai sugeba šmaikščiai ir meistriškai išsisukti iš publikos pateiktų net pačių kvailiausių situacijų? O gal ir todėl, jog “Kito kampo” žiūrovai gali patys tapti režisieriais?

Nuotaikinga vaidinimo forma, kurios pagrindas - spontaniška kūryba, jau prisijaukino savo žiūrovą. Kai kurie “Kito kampo” gerbėjai į tą patį spektaklį eina nebe pirmą kartą. Juk kiekvienas pasirodymas - vis kitoks. Aktoriai tiesiog scenoje kuria žiūrovų padiktuotus personažus ir situacijas, todėl niekas nežino, kaip prasidės ir baigsis spektaklis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei prieš dešimtmetį TV eteryje gimęs improvizuotas vaidinimas ilgą laiką džiugino žiūrovus laidoje “Pagauk kampą”. Dabar aktoriaus Andriaus Žebrausko dėka šis žanras perkeltas į sceną.

A.Žebrauskui scenoje talkina buvęs jo studentas, o dabar kolega tapęs aktorius Audrius Bružas, taip pat puikiai visiems pažįstami aktoriai Ramūnas Cicėnas, Mantas Vaitiekūnas, Rimantė Valiukaitė. Improvizacijų spektakliuose aktyviai dalyvauja ir jaunoji aktorių karta - Martynas Nedzinskas, Ineta Stasiulytė, Kirilas Glušajevas, Paulius Ignatavičius, Balys Latėnas. Aktorių vaidybai spalvų suteikia Andriaus Kulikausko muzikinės improvizacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų