REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emocingai rytinei penktadienio Lietuvos rinktinės treniruotei vadovavęs komandos vyr. treneris Ramūnas Butautas teigė, jog nors Slovėnijos rinktinė ir turi daug individualiai pajėgių krepšininkų, lietuviai darysi viską, kad iškovotų pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

„Peržiūrėjome Slovėnijos rinktinės derinius, peržiūrėjome tai, ką žaidžiame mes. Šiandien atlikome daugiau metimų į krepšį, tačiau jau kalbėjome ir išmėginome puolimą kitoms rungtynėms, dabar dar vyksime į treniruoklių salę, o vakare jau derinsime tik taktinius dalykus“, - po treniruotės teigė R.Butautas.

REKLAMA

- Kokie yra Slovėnijos rinktinės pliusai?

- Jie žaidžia labai drausmingą krepšinį ir yra labai pajėgūs individualiai. Turi aiškius lyderius: Erazemą Lorbeką, Boštjaną Nachbarą ir Jaka Lakovičius. Jiems neblogai talkina ir Goranas Dragičius. Komanda gerai subalansuota, kurioje gali būti pavojingas kiekvienas žaidėjas.



- Ar stipriai pasikeitė Slovėnijos rinktinės žaidimas nuo kontrolinių rungtynių su Lietuva?



- Iš esmės tikriausiai nepasikeitė, tik pagerėjo žaidimo kokybė. Kontrolinės rungtynės vyko pasirengimo etapo pradžioje, kai komandos forma dar nebuvo geriausia. Žaidimas gali pasikeisti ir dėl to, kad jau veikiausiai rungtyniaus Matjažas Smodišas.

REKLAMA
REKLAMA

Mes bandome atspėti varžovų taktinius sumanymus, galvojama, kad Šmodišas gali rungtyniauti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Vakare apie visą tai kalbėsime, kad rungtynėse neturėtume bėdų.



- Prieš pirmąsias rungtynes svarstėme, kokią komandą išvysime: tą, kuri žaidė Vilniuje prieš Ispaniją, ar tą, kuri žaidė visas kitas rungtynes. Dabar situacija tokia pat. Galite nuraminti mus ir visus rinktinės sirgalius?

- Mes ir patys tikėjomės pamatyti tą žaidimą, kuris buvo rungtynėse prieš Ispaniją. Iki šios neturiu supratimo, kokios yra priežastys, kad mes taip nežaidėme. Panikos komandoje nėra, nesutarimų ir pykčių nėra. Vyrai nusiteikę kovingai, susikaupę ir darysime viską, kad laimėtume rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas ten su kondicionieriais yra, kad visi sloguoja?

- Nežinau, ar čia kondicionieriai, ar oras pasikeitęs. Aš ir pats sloguoju. Vroclave buvo šaltoka, gal ten mus spėjo perpūsti. bet didelių bėdų dėl to neturime.



- O žaidėjų traumos nekamuoja?

- Taip pat viskas gerai.

Romanas Buršteinas, Eimantas Skersis



R. Butauto interviu VIDEO ir vaizdai iš Lietuvos rinktinės treniruotės:



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų