REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimo narys Vytenis Povilas Andriukaitis kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nenustatytų Seimo narių reikalavimo duoti kyšį vardan palankių sprendimų „NDX energijai“.

REKLAMA
REKLAMA

V. P. Andriukaitis remiasi portale delfi.lt paskelbtu Rasos Lukaitytės straipsniu – interviu „I.Staškevičius: mes pervertinome „Leo LT“ teigiamas puses“. Jame „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius pareiškė „Labai svarbus dalykas yra vidaus politika. Natūralu, kad „Leo LT“ kritika sutapo su buvusios valdančiosios daugumos ir buvusios Vyriausybės kritika. Ir mums daug teko to krūvio, nors „NDX energija“ ir „VP Grupė“ nedalyvauja vidaus politikoje. Mes, galbūt priešingai daugelio apžvalgininkų lūkesčiams, buvome visiškai pasyvūs ir vienuose, ir kituose rinkimuose. Ne tik rinkimuose, bet ir, pavyzdžiui, kai vyko balsavimas Seime dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą, tuomet artėjo Seimo rinkimai ir kreipimosi šalininkai laimėjo vieno balso persvara. Tuomet mes gavome labai subtilių, bet aiškių užuominų: „vyrai, artėja rinkimai, jeigu jūs susiprasite, tai tas balsavimas bus kitoks“.

REKLAMA

„Taigi - „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius pareiškė, jog  neįvardinti Seimo nariai tyčia reikalavo ar provokavo duoti kyšį už teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, tuo galimai padarydami nusikalstamą veiką“, - teigiama V. P. Andriukaičio pranešime.

Socialdemokratas tvirtina, jog jei „NDX energijos“ valdybos pirmininkas I. Staškevičiaus paviešinta informacija atitinka tikrovę, yra padaryta ir didelė žala valstybės, jos pagrindinių institucijų autoritetui. „Seimas, kaip institucija yra diskredituojami – tuo padaroma didelė žala valstybės ir visuomenės interesams“, - teigia parlamentaras.

Anot V. P. Andriukaičio, šiuo atveju nenustatyti Seimo nariai tyčia reikalavo ar provokavo duoti kyšį už teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus – laisvai balsuojant dėl Seimo nutarimo  dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų