REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis Kauno kino festivalis spalį pristatys naujausią režisieriaus Pedro Almodovaro juostą „Šalti apkabinimai“ („Los abrazos rotos“, 2009, Ispanija) su Ispanijos kino perlu Penelope Cruz priešakyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Romuvos“, o vėliau – Vilniaus „Pasakos“ kino teatruose pirmą kartą Lietuvos žiūrovams parodytas filmas, be jokios abejonės, greitai atras kelią į žiūrovų širdis.

REKLAMA

Dar tada, kai filmas nebuvo pasirodęs didžiuosiuose ekranuose, jam buvo prognozuojama milžiniška sėkmė, o žavioji P. Cruz atvirai dalinosi bendradarbiavimo su režisieriumi įspūdžiais: „Pedro – labai svarbus žmogus, kalbant ne tik apie mano karjerą, bet ir apie asmeninį gyvenimą. Jei kas nors lieptų pasirinkti vienintelį režisierių, su kuriuo galėčiau dirbti visą likusį laiką, be abejonės, tai būtų Pedro!“ – tvirtino aktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Garsaus režisieriaus ir talentingos aktorės tandemui nesugebėjo atsispirti Kanų festivalio žiūri, įtraukusi filmą į šių metų festivalio konkursinę programą.



Aktorė Penelope Cruz ir režisierius Pedras Almodovaras

„Režisierius elegantiškai žaidžia su mūsų atmintimi, tačiau pirmiausia šis filmas yra dovana naujajai Almodovaro mūzai Penelopei Cruz. Ji vaidina netalentingą aktorę ir tai atlieka stulbinančiai profesionaliai. Kūrėjas prisimena, flirtuoja su kino istorija, naudodamas žymių režisierių ir net savo filmų scenas. Ar dar reikia pridurti, kad rezultatas išties vertas Jūsų dėmesio?“ – klausia Tarptautinio Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmarkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame, jau septynioliktame P. Almodovaro filme pasakojama aklo režisieriaus, praradusio ne tik regėjimą, bet ir savo gyvenimo meilę, istorija. Šis režisieriaus darbas - absoliutus išsilaisvinimas iš ispaniško kino kanonų. Čia žiūrovas ras visko: meilės, melo, ašarų bei melodramatiškų ar net komiškų scenų.

Tai istorija, atverianti kelius tarp praeities ir dabarties. Tai spalvinga mozaika, sudėliota iš skirtingų požiūrio taškų, persipynusių istorijų ir gyvenimiško dramatizmo. Juosta įtraukia savo siužetu, nepriekaištinga aktorių vaidyba ir subtiliai įpintomis užuominomis į ankstesnius P. Almodovaro kūrinius. Nuo apgalvotos, išbaigtos vizualinės raiškos, neatsilieka ir išskirtinės filmo kompozitoriaus Alberto Iglesiaso muzikos kompozicijos.

REKLAMA

Festivalio programoje „Platus kampas“ rodomą filmą „Šalti apkabinimai“ žiūrovai galės išvysti ir Kaune, ir Vilniuje.

Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 1-11 d. Kaune, k/t „Romuva“, spalio 12-18 d. Vilniuje, k/t „Pasaka“. Tiksli programa ir informacija apie bilietų įsigijimą bus paskelbta netrukus adresu www.kinofestivalis.lt.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų