REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) laukia norinčiųjų varžytis dėl dviejų laisvų Seimo nario vietų pareiškinių dokumentų - penktadienį prasideda jų priėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškinius dokumentus VRK galima teikti mėnesį - nuo rugsėjo 11 iki spalio 12 dienos.

Nauji rinkimai lapkričio 15 dieną Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų rinkimų vienmandatėse apygardose rengiami atsilaisvinus dviejų buvusių Seimo narių - socialdemokrato Zigmanto Balčyčio ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio - vietoms, juos išrinkus į Europos Parlamentą.

REKLAMA

VRK pripažino V. Tomaševskio įgaliojimus nutrūkusiais nuo birželio 22 dienos, Z. Balčyčio - nuo birželio 29 dienos.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad vienmandatėse rinkimų apygardose, kurios neteko savo parlamentarų, ne vėliau kaip per pusę metų turėtų būti surengti nauji Seimo nario rinkimai.

Partijoms, kurios ketina dalyvauti lapkričio 15-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose vienmandatėse Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų rinkimų apygardose, iki rugsėjo 11-osios buvo privaloma Teisingumo ministerijai pateikti savo narių sąrašus, jeigu to jos nebuvo padariusios iki anksčiau šiais metais vykusių rinkimų.

Seimo nario mandato lapkričio 15-ąją sieks jau užsiregistravę socialdemokratas Osvaldas Šarmavičius, partijos Tvarka ir teisingumas atstovai Remigijus Žemaitaitis ir Janina Šimkuvienė, konservatoriai Jonas Gudauskas ir Vidmantas Žilius, savo kandidatūrą keliantis Darius Kasperaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų