REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai blogai“ ir „Reikia pasimokyti“. Šiuos žodžius po pralaimėjimų įprato sakyti Lietuvos futbolo rinktinę treniruojantis portugalas Jose Couceiro.

REKLAMA
REKLAMA

Užvakar lietuviai patyrė skaudų smūgį, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse išvykoje 1:2 nusileido Farerų Salų rinktinei. Ši nykštukinė valstybė pergalę oficialiose rungtynėse paskutinį kartą buvo iškovojusi 2001 metais, kai 1:0 parklupdė panašaus kalibro Liuksemburgo komandą.

REKLAMA

„Rezultatas labai blogas. Kelis kartus suklydome, praradome kamuolį aikštės viduryje ir susikūrėme problemų. Reikės atidžiai išanalizuoti rungtynes ir iš to pasimokyti“, – tvirtino J. Couceiro.

Labai panašiai treneris kalbėjo ir po nesėkmingų rungtynių su prancūzais bei rumunais.

Kalbėsis visi

Po tokio fiasko pasigirdo užuominų, kad Turkijos klube „Gaziantepspor“ dirbantis J. Couceiro gali atsisveikinti su Lietuvos rinktinės trenerio pareigomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius iš karto po rungtynių nebuvo linkęs kalbėti apie drastiškas permainas.

„Neskubėsime priimti sprendimo. Reikia viską apgalvoti ramiai. Sugrįžę į Lietuvą apsvarstysime situaciją, rimtai pasikalbėsime su treneriu ir nuspręsime, ar galime dirbti kartu“, – žadėjo L. Varanavičius.

Rimtam pokalbiui rengėsi ir pats portugalas.

„Kalbėsimės su federacijos vadovais. Dabar visus yra užvaldę emocijos, todėl nėra tinkamas metas kalbėti apie mano ateitį. Šiek tiek palūkėkime, – sakė J. Couceiro. – Trenerio darbas vienoje komandoje nėra amžinas. Galiu pasakyti, kad Lietuvos rinktinėje likau dirbti tikrai ne dėl pinigų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjai kaltina save

Po pralaimėjimo Farerų Salose Lietuvos rinktinės lyderiai pripažino sužaidę labai prastai, tačiau mūru stojo ginti trenerio.

„J. Couceiro atsistatydinti raginantys žmonės mažai ką supranta apie futbolą. Nemanau, kad treneriui reikėtų pasitraukti. Jose padarė daug naudingo darbo ir daro toliau, moko mus žaisti futbolą. Dėl nesėkmės labiausiai kalti mes – žaidėjai“, – tikino saugas Deividas Šemberas.

Jam antrino ir rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius: „Negalime kaltinti trenerio. Kaltinti galime tik save. Žaidėme per lėtai. Reikėjo greičiau perdavinėti kamuolį ir išnaudoti susikurtas progas. Tai – gera pamoka.“

REKLAMA

Lenkai ėmėsi permainų

Tuo metu, kol lietuviai žada svarstyti trenerio likimą, Lenkijos futbolo sąjunga savo rinktinės vairininko jau atsisakė. Lenkijos rinktinė trečiadienį išvykoje 0:3 nusileido Slovėnijai. Po šio pralaimėjimo lenkai beveik prarado viltis patekti į pasaulio pirmenybes, o treneris iš Olandijos Leo Beenhakkeris buvo priverstas palikti postą.

„Atsižvelgiant į rezultatus, šis sprendimas neišvengiamas. L.Beenhakkerį tikrai pakeis lenkas“, – pareiškė Lenkijos futbolo sąjungos prezidentas Grzegorzas Lato.

REKLAMA

Po trečiadienio atrankos rungtynių vietas pasaulio čempionate užsitikrino dar dvi Europos komandos - Ispanija ir Anglija. Šios rinktinės kol kas laimėjo visas aštuonias rungtynes.

Anksčiau Europos zonoje kelialapį į 2010 metų planetos pirmenybes Pietų Afrikos Respublikoje laimėjo Olandija. Azijos zonoje tai padarė Japonija, Australija, Pietų Korėja, Šiaurės Korėja, Afrikos zonoje – Gana, Pietų Amerikos zonoje – Brazilija ir Paragvajus.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų