REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis vasarai didieji kelionių organizatoriai “Tez Tour” ir “Novaturas” paskelbė žiemos sezono kelionių pardavimą bei pradėjo aktyvią reklaminę kampaniją, viliodami klientus nuolaidomis ir akcijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkmetis gerokai pakoregavo Lietuvos gyventojų atostogų įpročius. Žmonės trumpina atostogas ir, taupydami namų ūkio išlaidas poilsiui bei pramogoms, renkasi nors neilgą, bet efektyvų poilsį šiltuose ir saulėtuose subtropikuose. Kelionių organizatoriai pastebėjo, kad rinkdamiesi būsimą maršrutą žmonės tapo atidesni, reiklesni smulkmenoms ir labiau skaičiuoja išlaidas. Todėl poilsį ir keliones organizuojančioms įmonėms teko gerokai pasukti galvas, kaip prisitaikyti prie pasikeitusių klientų poreikių ir bendros situacijos rinkoje.

REKLAMA

Prisitaiko prie situacijos

Neseniai “Novaturas” pranešė, kad ši bendrovė trečdaliu mažina žiemos kelionių kainas. Kaip svarbiausius kainų mažėjimo rezervus bendrovė įvardija sėkmingas derybas su partneriais dėl palankesnių kainų ir gerokai, palyginti su praėjusiais metais, atpigusius degalus.

Tarptautinis kelionių organizatorius “Tez Tour” irgi pristatė 2009-2010 žiemos sezoną - savo reklamos kampanijoje labiau akcentuoja Egipto kurortus Hurgada ir Šarm El Šeichą. Ši įmonė skelbia, kad kokybiškai pailsėti Egipte ir apsistoti ne mažesnio lygio kaip keturių ar penkių žvaigždučių viešbučiuose mūsų šalies piliečiai galės už geresnę kainą nei anksčiau. “Tez Tour” įvertino tai, jog reikliems, išlaidas skaičiuojantiems klientams svarbi kiekviena smulkmena, todėl skelbia, kad jos privalumas - didelis viešbučių pasirinkimas, aukšta aptarnavimo kokyė. “Tez Tour” skelbia, esą jos sėkmės pagrindas - tarptautinės įmonių grupės potencialas. “Vien 2008 metais pagal apyvartą ir perveštų keleivių skaičių “Tez Tour” pateko į didžiausių Europoje kelionių organizatorių penketuką, todėl dėl turimų derybinių pranašumų “Tez Tour” siūlo ypač konkurencingas kainas”, - sako “Tez tour” Lietuva vadovas Aleksandras Sukovas.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų bendrovių naujojo sezono kainos skiriasi. Net apgyvendinant tuose pačiuose viešbučiuose abiejų bendrovių siūlomos kainos nėra vienodos. Pavyzdžiui, vykstant į Egiptą septynioms dienoms, apsigyvenant vienam asmeniui keturių žvaigždučių viešbutyje “Hilton Hurghada Long Beach” siūlomos “Novaturo” ir “Tez Tour” kainos skiriasi tik trim šimtais litų, tačiau 3 asmenų šeimai - beveik tūkstančiu. Kituose viešbučiuose taip pat kaina gali skirtis nuo keliasdešimties iki pusantro tūkstančio, pagal tai, kiek asmenų keliauja, tačiau “Tez Tour” kainas siūlo šiek tiek mažesnes ir gerokai didesnį viešbučių pasirinkimą nei konkurentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirinkimas skiriasi

“Tez Tour” siūlo rinktis iš beveik 350 viešbučių Egipte, o “Novaturas”, bendrovės interneto svetainės duomenimis, iš 60. “Viešbučių pasiūlą Egipte šiais metais išplėtėme beveik 25 proc., nes atsižvelgus į šios poilsio krypties populiarumą buvo pasirašytas ne vienas naujas kontraktas. “Tez Tour” klientams siūlo didelį viešbučių pasirinkimą Egipte, iš jų daugiau kaip pusė - keturių ir penkių žvaigždučių”, - sako keliones organizuojančios įmonės pardavimo vadovė Rasa Lileikytė. - “Tarp naujovių, kurias siūlo šiam žiemos sezonui “Tez Tour”, - kruizas Nilu, jo privalumai - didelis intensyvumas (skrydžiai nuo spalio mėnesio kiekvieną savaitę), trukmės pasirinkimas (4 arba 6 dienos, atsižvelgiama į tai, ar norima užsukti į Kairą), subalansuotas puikaus poilsio ir įspūdžių gausos, aplankius įžymiausius Egipto objektus, santykis. Džiaugiamės įgyvendinę šią naujovę Lietuvos poilsiautojų pamėgtame Egipte ir galėdami pasiūlyti įvairias kruizo programas. Norėčiau pabrėžti, kad kruizo Nilu programa paruošta taip, kad kelionė nebūtų įtempta, varginanti ir žmogus turėtų galimybę pailsėti.”

REKLAMA

Bendrovė, anot jos, neapsiriboja poilsiautojų skraidinimu įprastais maršrutais. Ji vienintelė rengia keliones į Tailandą. ši kelionių kryptis pastaruoju metu tarp Lietuvos poilsiautojų sparčiai populiarėja. Taip pat “Tez Tour” žiemą siūlys keliones ne tik į Egiptą, bet ir į Kanarų salas bei Tailandą. Įmonė pasigyrė ir tuo, jog vienintelė pradėjo kelionių prekybą internetu. Egipte veikia bevielis interneto ryšys ne tik viešbuãčiuose, bet ir “Tez Tour” autobusuose ir mikroautobusuose. Įmonė siūlo ypač greitą vietų lėktuvuose bei viešbučiuose rezervavimą ir profesionalių gidų paslaugas.

REKLAMA

Kaip žiemos sezono naujieną “Novaturas” siūlo paslidinėti Italijoje, Val di Sole. Tai - į vakarus nuo Trento miesto esantis slidinėjimo regionas, apimantis 3 slidinėjimo centrus Folgarida-Marileva, Paso Tonale ir Valle di Pejo. Tai esą turėtų sudominti aktyvų poilsį ir žiemos sporto šakas mėgstančius žmones. “Novaturas” taip pat paskelbė, kad, be slidinėjimo Italijoje, per šaltąjį sezoną poilsiautojams siūlys skristi dar trimis kryptimis: į Egipto kurortines zonas Hugardą ir Šarm El Šeichą bei Kanarų salas. Taip pat ateinančio žiemos sezono pasiūla papildyta itin aukštos kokybės Egipto viešbučiais, kuriuose poilsiauti siūloma už itin patrauklią kainą. Be to, šis kelionių organizatorius klientus vilios įvairiomis smulkmenomis: iš anksto prašo sumokėti tik pusė kainos ir žada grąžinti pinigus, jei klientas neteks darbo. “Novaturas” taip pat siūlo nemažai papildomų krypčių į Kretą, Tunisą, Turkiją, Ispaniją, Kroatiją, Bulgariją, Portugaliją.

Jonas AUGULIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų