REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš išvykdamas į Europos krepšinio čempionatą vyriausiasis Lietuvos vyrų rinktinės treneris Ramūnas Butautas drąsiai paskelbė, jog jeigu komanda nepatektų į pasaulio čempionatą, jis atsistatydintų.

REKLAMA
REKLAMA

Ir panašu, kad bent jau po pirmojo etapo ir jame demonstruojamo krepšinio nereikėtų svajoti apie pasaulio čempionatą, o pradžiai pasvarstyti apie galimybes išsiropšti bent jau iki ketvirtfinalio.

REKLAMA

Į antrąjį etapą patekusi Lietuvos komanda kol kas užima paskutinę vietą, o norėdama tęsti kovas dėl medalių turi pakilti bent jau iki ketvirtosios pozicijos, t.y. iškovoti mažiausiai dvi pergales.

Tai būtų antrasis planas minimum, kuris suteiktų šansą net ir pralaimėjus ketvirtfinalyje kovoti dėl vietos pasaulio čempionate. Kaip žinia, į jį patenka 5 geriausios Europos čempionato ekipos. Kadangi pasaulio čempionato šeimininkai turkai automatiškai rezervavo sau vieną vietą, jeigu jie užimtų bent vieną iš 5 pirmųjų pozicijų, šeštoji Europos čempionato ekipa taip pat laimėtų kelialapį į Turkiją 2010 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neskubėkime svajoti apie dideles pergales. Demonstruodama tokį žaidimą, kokį matėme Vroclave, mūsų rinktinė neturi daug šansų pasipriešinti Ispanijos, Slovėnijos bei Serbijos komandoms. Tačiau, kaip sako patys krepšininkai, pagyvensime – pamatysime.

Galima pasidžiaugti nebent tuo, kad nors Europos čempionatas galėjo pasibaigti absoliučia katastrofa, bet vieną garbės pergalę prieš Bulgarijos krepšininkus pavyko iškovoti.

Vis dėlto vargu, ar Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio poste liks R. Butautas. TrioBet.com bukmekeriai iškėlė vos 19 procentų tikimybę, kad strategas tęs treniruoti Lietuvos komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad geriau pasipelnyti galėtų tie, kurių nuomone, strategas nusispjaus į savo žodžius ir tęs darbą rinktinėje. Tokiu atveju pastačius 10 litų galima būtų laimėti beveik 50Lt. O pastačius 10Lt už tai, kad Butautas neliks už rinktinės vairo po Europos Krepšinio čempionato, laimėjimas būtų vos 11,5Lt, kas lažybų pasaulyje reiškia net 80% tikimybę!

Žinome R.Butauto ambicijas ir užsispyrimą bei duoto žodžio laikymąsi. Tačiau nėra žinoma atmosfera komandos viduje, Lietuvos krepšinio federacijos pozicija (greičiausiai palaikanti trenerį), krepšininkų nuomonė. Be to, sunku įsivaizduoti, kas būtų kitas Lietuvos nacionalinės komandos treneris ir kokios perspektyvos jo lauktų. Tad, ar tikrai norime žūtbūt pakeisti trenerį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų