REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtingiausi rudens sesiją parlamentarų laukiantys darbai yra susiję su kitų metų biudžetu ir energetika, žurnalistams sakė Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė ketvirtadienį prieš prasidedant pirmajam rudens sesijos posėdžiui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Degutienės, didžiausias rudens sesijos prioritetas yra 2010 metų valstybės ir savivaldybių biudžeto įstatymas ir su juo susiję kiti įstatymai - Socialinio draudimo ir Privalomojo sveikatos draudimo fondų biudžetų įstatymai.

REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas ketvirtadienį sakė dar negalintis atskleisti, kaip bus mažinamos išlaidos "Sodros" srityje, bet esą sprendimai turėtų paaiškėti netrukus.

"Kas bus teikiama, priklausys nuo to, kiek šiandieninė valdžia apsispręs skolintis, o kiek taupys įvairių išmokų sąskaita. Skaičiavimų ir variantų yra tikrai labai daug", - sakė D. Jankauskas.

Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja tarp svarbiausių darbų įvardino ir Saulėlydžio komisijos priimtų sprendimų gvildenimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Tam, kad Saulėlydžio komisijos sprendimai būtų įgyvendinti, reikalinga Vyriausybės institucijų pertvarka, reikia priimti daug įstatymų", - sakė I. Degutienė.

Pasak jos, parlamentarų laukia itin svarbūs klausimai energetikos srityje bei vadinamieji eurointegraciniai įstatymai.

"Kitas didelis paketas - apskričių ir savivaldos reforma. Tam, kad ji būtų pradėta įgyvendinti nuo 2010 metų, reikalingas daugelio sričių įstatymų pakeitimas. Kaip žinote, daugelis institucijų yra pavaldžios apskritims, tad reikalingi atitinkami įstatymai", - teigė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentas šios sesijos metu taip pat išklausys Seimui atskaitingų institucijų ataskaitas.

"Sunkiausi klausimai - biudžetas ir energetika", - sakė I. Degutienė.

Posėdį pradėdamas Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas taip pat pažymėjo, jog šios sesijos metu parlamentarų laukia daugybė ypač svarbių klausimų.

"Nuo to, kaip mes sugebėsime operatyviai reaguoti į laikmečio diktuojamą įstatymų tobulinimą, jų liberalizavimą, naujų įstatymų priėmimą ar jų papildymą, priklausys visų pirma mūsų verslo, investicijų, ateinančių į Lietuvą, mokslo, socialinės apsaugos ir daugelio kitų sričių būklė", - sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų