REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius trečiadienio pavakare išvyks vizito į Suomiją. Oficialūs susitikimai numatyti ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Suomijoje Lietuvos Vyriausybės vadovas susitiks su Prezidente Tarja Halonen, Ministru Pirmininku Mačiu Vanhanenu (Matti Vanhanen), Parlamento Pirmininku Sauliu Ninistu (Sauli Niinisto).

REKLAMA

Susitikimų Helsinkyje metu Premjeras aptars dvišalius Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimo klausimus, ypač pažymėdamas Lietuvos siekį plėsti bendradarbiavimą inovacijų srityje, taip pat daug dėmesio skirs energetikos klausimams, Lietuvai kartu su kitomis Baltijos šalimis kuriant vieningą ir bendrą su Skandinavijos valstybėmis elektros rinką. Premjeras su Suomijos vadovais taip pat aptars Europos Sąjungos tematikos klausimus ir santykius su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius taip pat apsilankys Helsinkio technologijų universitete, kur susitiks su rektoriumi Mačiu Pursula (Matti Pursula).

Vizito metu Lietuvos Premjeras atidengs memorialinę lentą tarpukario Lietuvos konsulo Suomijoje Ragnaro Olerio (Ragnar Oller) atminimui. Helsinkio rotušėje A. Kubilius atidarys parodą "Žinia pasauliui: Baltijos kelias. Po 20 metų". Šiuo atidarymu Premjeras palydės jubiliejinę dokumentų, fotografijų ir vaizdo įrašų parodą apie didžiausią pasaulio istorijoje taikią manifestaciją į kelionę po pasaulį.

Į Vilnių Ministras Pirmininkas grįš vėlų ketvirtadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų