REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ironiška, bet Lietuvos sostinė Vilnius pagyrų daug dažniau susilaukia iš  užsienio svečių nei iš tų, kurie čia gimė, užaugo ar gyvena iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Vargu, ar taip yra dėl to, kad Vilnius daugumai jų sukelia neigiamas emocijas – miesto aura tikruosius sostinės šeimininkus žavi tikrai ne mažiau nei tuos, kurie čia apsilanko ilgesniam ar trumpesniam laikui.

REKLAMA

„Spalvoto miesto vaikai“ – tai pelno nesiekianti organizacija, kurios nariai laisvalaikiu atiduoda pagarbą juos užauginusiam ar subrandinusiam miestui. Prieš daugiau nei mėnesį nusprendę suburti bendraminčius socialiniame tinkle „Faceboook“, „Spalvoto miesto vaikai“ ir jų profilis „Aš myliu Vilnių“ jau sulaukė daugiau nei tūkstančio kvietimų draugauti.

„Prie mūsų prisijungė tiek paprasti vilniečiai, tiek užsieniečiai, tiek visuomenėje gerai pažįstami veikėjai: režisierė Dalia Ibelhauptaitė, dainininkas Andrius Mamontovas, aktorius Gytis Ivanauskas, netgi „Olialia mergaitė“ Oksana Pikul ir kitos asmenybės. Tai tik įrodo, kad meilės savo miestui neriboja nei amžius, nei veikla, nei socialinis statusas. Todėl norime pakviesti jungtis prie mūsų socialiniame tinkle ir bent jau taip prisidėti prie mylimo miesto puoselėjimo“, – teigia idėjos sumanytojai, prašę neviešinti jų vardų dėl asmeninių priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną dieną virtualioje erdvėje „Spalvoti miesto vaikai“ pateikia naudingas nuorodas apie renginius Vilniuje, sentimentus miestui išduodančius pamąstymus, įspūdingas sostinės fotografijas ar nedideles dovanėles draugų sąraše esantiems bendraminčiams.

„Aš myliu Vilnių“ profilio sėkmė socialiniame tinkle „Facebook“ įkvėpė „Spalvoto miesto vaikus“ emocijas perkelti ir į vizualinį formatą – taip gimė trumpametražių filmų serija „I Love Vilnius“, jau dabar sklindanti internete. Filmukų personažais tapo puikiai visuomenėje atpažįstami vilniečiai – krepšinio aistruolių viršininkas T.Balaišis-Sėkla, komikas ir diskžokėjus R.Šapauskas, kino, foto ir TV kritikas S.Valiulis, aktorė ir filosofė J.Jutaitė. Kiekvienas jų per minutę laiko spėjo papasakoti savo Vilniaus istoriją – vis kitokią, bet kartu ir tokią pačią – juk visus herojus vienija šilti jausmai vienai erdvei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų