REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininką Arūną Valinską artimiausiu metu aplankys konservatorių-krikdemų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma ir paprašys jo atsistatydinti. Tai padaryti jį įpareigojo antradienį popiet posėdžiavusi frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

45 parlamentarus vienijanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija dėl A. Valinsko atstatydinimo - jei to prireiktų - skelbiasi balsuosianti "pagal savo sąžinę."

REKLAMA

J. Razma A. Valinskui siūlys „atsakingai įvertinti situaciją, kuri yra dabar susiklosčiusi bei savo galimybes toliau vadovauti Seimui.“

Apie tai frakcijos posėdžio pertraukos metu informavo J. Razmos pavaduotojas Valentinas Stundys.

„Kiekvienas politikas situaciją turi įvertinti atsakingai. Galų gale,  Seimo pirmininkas yra valstybės figūra ir Seimo darbas turi veikti sklandžiai. Lietuva šiuo metu turi daug kitų svarbių problemų“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak politiko, Seimo konservatorių nuotaikos A. Valinsko klausimu – įvairios: „Labai atsakingos, labai kritiškos. Be abejo, girdima ir visuomenė.“

„Frakcija išsakė nuogąstavimus, kad vieno asmens problema neturi užgožti Seimo darbo“, - konservatorių poziciją perdavė V. Stundys.

Klausiamas, kaip frakcija elgsis, jei J. Razmos susikompromitavęs Seimo pirmininkas visgi nepaklausys ir iš posto savo noru nepasitrauks, V. Stundys priminė, jog jau pradėta nepasitikėjimo procedūra.

A. Valinsko kabinete antradienį apsilankė ir pats premjeras Andrius Kubilius.


"Kalbėjome apie bendrus Seimo darbus, darbotvarkes", - sakė jis, - "Pakartojau, ką jau esu sakęs. Laikausi kitokios nuomonės (apie pasitraukimą - red. past.) nei A. Valinskas."


Seimo pirmininkas valdančiosios koalicijos lyderio žodžių, regis, neišgirdo. Antradienio popietę nuspręsta į A. Valinsko kabinetą nusiųsti J. Razmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų