REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog bus siekiama, kad biudžeto deficitas kitąmet neviršytų 7-8 proc., tam esą reikėtų išlaidų ir pajamų skirtumą mažinti ne mažiau kaip 5 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitais metais siekiame, kad deficitas būtų sveiko proto ribose, kažkur apie 7-8 proc. Tai būtų nemažas pasiekimas, nes tam reikėtų išlaidų ir pajamų skirtumą mažinti ne mažiau kaip 5 mlrd. litų nuo to, kaip susiklostytų, kai nieko nedarytume“, - sakė A. Kubilius antradienį po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA

Pasak Premjero, valstybės pajamos krinta maždaug į 2006 metų lygį, o išlaidos yra 2008 metų lygio.

„Yra aišku, kokios išlaidos nuo 2006 iki 2008 metų yra ženkliausiai išaugusios. Tie skaičiai yra pakankamai įspūdingi. Jos (išlaidos – ELTA) pasižymi vienu bruožu. Visos jos yra labai socialiai jautrios - tai yra pensijos, motinystės išmokos, vaikų išmokos, įvairios socialinės pašalpos ir darbo užmokestis, ypač biudžetiniame sektoriuje – mokytojų ir medikų atlyginimai“, - teigė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas pripažino, jog tokias socialiai jautrias išlaidas nėra lengva mažinti, tad tenka spaustis kitose srityse.

„Nors dar nėra ir konkretesnių skaičių, bet iš atskirų ministerijų girdime tikrai gal ir objektyviai pagrįstą nuogąstavimą dėl kitais metais numatomų išlaidų“, - sakė A. Kubilius.

Premjeras pripažino, jog Lietuva rengiasi platinti euroobligacijų emisiją.

„Manau, kad tai yra vienas iš įrodymų, kad iki šiol vykdyta mūsų ekonominė ir finansinė politika yra tokia, kuri susilaukia pasitikėjimo tarptautinėse rinkose. Aš tikiu, kad ir palūkanos mažės, tą rodo ir mažėjantys kredito rizikos vertinimai. Jie mažėja nuosekliai“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas priminė, kad dar laukia „Sodros“ biudžeto pajamų pertvarka.

„Yra numatyta pakankamai ženkliai, daugiau nei vienu milijardu litų, mažinti išlaidas, bet kartu numatyta didinti pajamas per „Sodros“ įmokos didinimą, didinant ją dviem procentais - vieną procentą priskiriant darbdaviams ir vieną procentą - darbuotojams“, - aiškino A. Kubilius.

Pasak Premjero, pakankamai išsamus „Sodros“ pajamų mažinimo planas jau yra pateiktas. Dėl jo šiuo metu diskutuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų