REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius užsiminė, jog ir valdantieji yra siūlę Seimo vadovui Arūnui Valinskui trauktis. Tuo tarpu pats A. Valinskas dar pirmadienį, pasak socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus, tikino, kad Vyriausybės vadovas jį remia.

REKLAMA
REKLAMA

"Maždaug prieš savaitę, po to kai A. Valinskas grįžo iš Norvegijos, mes, koalicijos partneriai išdėstėme savo požiūrį, situacijos vertinimą ir pasiūlymus, kaip jam reikėtų elgtis. (...) Turiu konstatuoti, kad jis pasirinko kitokį kelią, nei mes siūlėme. Šią aplinkybę turėsime įvertinti", - sakė A. Kubilius antradienį po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA

Valstybės vadovė jau anksčiau yra ne kartą minėjusi, kad A. Valinskas turėtų prisiimti politinę atsakomybę, ir neneigia raginusi jį trauktis iš Seimo Pirmininko posto. Pasak Premjero, per antradienio susitikimą šiems politiniams klausimams aptarti daug dėmesio skirta nebuvo.

"Aš ne vieną kartą siūliau Seimo Pirmininkui įvertinti Prezidentės nuomonę, taip pat kaip ir visas aplinkybes, tą patį ir mes darome", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras viliasi, kad "Seime užteks atsakomybės išspręsti vieną iš pagrindinių problemų - tai kaip pasiekti, kad Seimas būtų darbingas". "Manau, kad ir opozicija ieškos tokių sprendimų", - sakė A. Kubilius.

Premjero nuomone, santykių aiškinimasis tarp A. Valinską remiančios ir L. Diniaus frakcijų kuria nestabilumą politinėje sistemoje. Vyriausybės vadovas teigė, kad kol kas klausimas dėl kurio nors iš postų atitekimo L. Diniaus frakcijai nėra svarstytas.

"Kol kas tų dalykų nesvarstėme, tai priklausys nuo to, kaip jie mato savo ateitį ir kaip jie išspręs vieną iš pagrindinių savo problemų, kurią aš įvardinau labai paprastai. Šiuo metu abi pusės yra tapusios nestabilumo visoje politinėje sistemoje vienu iš pagrindinių elementų", - sakė A. Kubilius.

Tuo tarpu Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijai A. Valinsko atstatydinimas jau nebėra svarbus. Buvę A. Valinsko bendražygiai, netrukus pasivadinsiantys „Vienos Lietuvos“ frakcija, sėda už derybų stalo su valdančiąja konservatorių frakcija,. Joje žada likti nepaisant to, ar A. Valinskas bus atstatydintas, ar ne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų